Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ιατρικό προσωπικό και
Security στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου έγιναν στόχος βίαιης επίθεσης α

πό κάποιους γυφτονταήδες- ρομά.
Είναι αδιανόητο οι λειτουργοί της υγείας (ιατροί και νοσηλευτές) να τρομοκρατούνται, να απειλούνται, να δέχονται επιθέσεις και να τραυματίζονται στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν το καθήκον τους Η Πολιτεία επιτέλους πρέπει ν αναλάβει τις ευθύνες της!! Μέχρι σήμερα το μόνο που κάνει είναι να μοιράζει αφειδώς επιδόματα για ανύπαρκτα παιδιά ή που τα δηλώνουν δυο και τρεις οικογένειες, πλαστές συντάξεις αναπηρίας, κάρτες σίτισης, κοινωνικά τιμολόγια, δωρεάν τρόφιμα.Και όλα αυτά ξεζουμίζοντας τους φορολογούμενους πολίτες που αγωνίζονται να βγάλουν πέρα την καθημερινότητά τους
Από εκεί και πέρα, ας γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι θα πρέπει οι ρομά να αντιμετωπίζονται και ως άτομα τα οποία εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις. Από τα παλαιότερα και αγύριστα , άτοκα δάνεια, μέχρι τα 300 ευρώ (το κεφάλι) που τους δινόταν ως κίνητρο(!) προκειμένου τα παιδιά τους να πηγαίνουν στα σχολεία, καθώς και τα χρήματα που παίρνουν μέσω διαφόρων επιδομάτων στις πλάτες των υπολοίπων, βλέπουμε να εγκρίνονται και να επιβραβεύονται συγκεκριμένες συμπεριφορές και καταστάσεις, οι οποίες οδηγούν στην αντίληψη ότι είναι δυνατόν να βγάζεις λεφτά χωρίς να χρειάζεται να εργάζεσαι.
Όσο για την μη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, αυτό γίνεται γιατί πρωτίστως οι ίδιοι δεν το επιθυμούν. Δεν θέλουν να απεμπολήσουν έναν τρόπο ζωής ο οποίος τους χαρακτηρίζει επί δεκαετίες και να φερθούν όπως όλοι οι υπόλοιποι. Η «γκετοποίησή» τους αποτελεί ξεκάθαρα δική τους επιλογή, με συμπεριφορές, ήθη και έθιμα που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με όσους γειτνιάζουν μαζί τους. Βεβαίως και δεν έχουν όλοι οι ρομά παραβατική συμπεριφορά. Είναι γεγονός, όμως, ότι το ποσοστό παραβατικότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένο σ’ αυτούς, με τους υπόλοιπους ρομά ως επί το πλείστον να μην βγαίνουν ανοιχτά να καταγγείλουν αυτή την παραβατική συμπεριφορά για διάφορους λόγους.
Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στην παραβατικότητα, στην ανομία και στον εκφοβισμό.Φθάσαμε στο σημείο να είμαστε τα θύματα του ρατσισμού...και να είμαστε εμείς οι ευπαθείς ομάδες...Σταματήστε τους τώρα!!


Δημήτριος Σαλαπάτας