Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

"...έντονη αντίδρασή μας για αυτά που γίνονται, κυρίως, στην διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου."

Φωτογραφία του χρήστη Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου.
Σήμερα 25-7-2017 και ώρα 10.00 (!!!) είχαμε προσκληθεί για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Αποφασίσαμε για να δείξου
με την έντονη αντίδρασή μας για αυτά που γίνονται, κυρίως, στην διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπήρχε απαρτία - ούτε αυτό δεν είναι πλέον ικανοί να κάνουν-.
για να μην υπάρχει αμφιβολία ή διαστρέβλωση ακολουθεί το υπόμνημα μας, που κατατέθηκε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ένα θέμα το οποίο ήταν κατεπείγον, θα συζητηθεί στις 19.00 σήμερα σε νέα συνεδρίαση.
Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α
Κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου,
Κύριε Δήμαρχε Επιδαύρου, 
Αρκετές φορές, είτε προφορικά είτε εγγράφως, έχουμε κάνει παράπονα για τις ώρες διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων. Κάποιες από αυτές παρατηρούμε ότι απλά δεν μπορούν κάποιοι συνάδελφοι να παρευρεθούν και κατανοούμε πλήρως ότι δεν μπορεί σε 21 άτομα να συμπίπτουν πάντα οι ώρες και οι μέρες που βολεύουν τον καθένα.
Το να βάζετε, όμως, Δημοτικό Συμβούλιο 10 η ώρα το πρωί, καθημερινή, πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει όσο εγώ θυμάμαι, γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία των συμβούλων είναι εργαζόμενοι και χωρίς να υπάρχει προφανής σοβαρός λόγος, ξεπερνά κάθε καλή διάθεση που έχουμε για να βάζουμε πλάτη στα δύσκολα που περνά ο Δήμος μας.
Ουσιαστικά μας λέτε ότι δεν χρειάζεται να είμαστε στο συγκεκριμένο συμβούλιο και βασικά δεν χρειάζεται να παρευρίσκεται κανένας άλλος πολίτης. Αλήθεια γιατί γίνεται αυτό; Έχετε τόσο φόρτο εργασίας που δεν προλαβαίνετε να βάλετε συμβούλιο το απόγευμα, όπως γίνεται σχεδόν παντού; Δεν νομίζω…
Πιο πιθανό μου φαίνεται να θέλετε να ξεπεράσετε τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, γιατί θα καταρρεύσει για ακόμα μια φόρα ο “μύθος” που χτίσατε ότι κάνετε ορθή διαχείριση στον Δήμο και θα μάθει ο κόσμος ότι πατώσατε και την επιχείρηση, αυτό που φωνάζουμε εδώ και χρόνια δηλαδή. Πραγματικά ποιος φταίει που έφτασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για την ΔΕΗ, στην επιχείρηση 316.000€; Ποιος φταίει που η ΔΕΗ, απειλώντας μας, ουσιαστικά μας κάνει 2ωρες διακοπές; Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο για μια ακόμα φορά; Μα φυσικά οι συνεπείς πολίτες. Γιατί μπαίνοντας εγγυητής ο Δήμος στα χρέη της επιχείρησης, γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιος θα πληρώσει τελικά! 
Με μαθηματική ακρίβεια, την ΔΕΥΑΕΠ την οδηγείται στο κλείσιμο και μάλιστα είστε χαρούμενοι γι’ αυτό, ως πλειοψηφία! 
Οι πολιτικές “κουτοπονηριές” λοιπόν, αυτών που σκέφτηκαν ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, να βάλουν συμβούλιο στις 10 το πρωί, είναι οι ίδιες με αυτές που γίνονται όταν ζητάμε δημόσια έγγραφα, όπως οι παραιτήσεις των συμβούλων σας, και μας απαντάτε ότι τις έχει ο Δήμαρχος μαζί του!
Και τέλος κυρία Πρόεδρε να σας επισημάνουμε, για ακόμα μια φορά, ότι ενώ επίτηδες στέλνετε την πρόσκληση Παρασκευή απόγευμα, για να μην έχουμε αρκετό χρόνο να μελετήσουμε τα θέματα, τον φάκελο δεν τον έχετε ΠΟΤΕ έτοιμο, ούτε μια μέρα πριν το συμβούλιο.
Στο συγκεκριμένο λοιπόν συμβούλιο απέχουμε, για να εκφράσουμε έντονα την διαμαρτυρία μας για όλα αυτά που σας αναφέρουμε και τόσα άλλα που σας έχουμε επισημάνει κατά καιρούς, και πάντα κωφεύετε. 
Αν λοιπόν, έχετε απαρτία, γιατί τελευταία ούτε αυτό δεν είχατε, πάρτε τις αποφάσεις μόνοι σας, και εάν σας αρέσει αυτή η εικόνα και αυτή η κατάσταση που επικρατεί, πορευθείτε στον ίδιο δρόμο και στο μέλλον.
Απλά μια μέρα μετά την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, αναρωτιόμαστε μερικές φορές, αν η αντίληψη γι Αυτήν είναι κοινή, ή ο καθένας την ερμηνεύει όπως τον βολεύει.
Λυγουριό, 25-7-2017
Τάσος Χρόνης
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“Ενεργοί δημότες Επιδαύρου”