Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας μετά από σύσκεψη...

               Αποτέλεσμα εικόνας για Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας μετά από σύσκεψη, απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό  Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης & κοινωνικής Αλληλεγγύης κ Αναστάσιο Πετρόπουλο  σχετικά με την μεταφορά – κατάργηση των καταστημάτων ΕΦΚΑ ( πρώην ΙΚΑ-ΟΑΕΕ). 

Αναλυτικά η επιστολή παρακάτω :
Προς :
Υφυπουργό  Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης & κοινωνικής Αλληλεγγύης
                                                          κ Αναστάσιο Πετρόπουλο
Κύριε Υφυπουργέ ,
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας πραγματοποίησε  την Δευτέρα 24/07/2017   ευρεία σύσκεψη   με  σωματεία και φορείς του  νομού με θέμα την κατάργηση των υποκαταστ
ημάτων ΕΦΚΑ του νομού  . Στη  σύσκεψη παρευρέθηκε και εκπρόσωπος του συλλόγου υπαλλήλων ΙΚΑ Αργολίδας Αρκαδίας Λακωνίας που ενημέρωσε για τα διοικητικά  προβλήματα ενδεχόμενων μεταφορών – καταργήσεων .
Βασική επιδίωξη της  Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Αργολίδας παραμένει η συνέχιση της λειτουργίας και των τριών υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ  Ναυπλίου , Άργους και Κρανιδίου, στο νομό μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών . Ταυτόχρονα όμως ,  δεν είμαστε αρνητικοί σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα προβλέπει μια κεντρική διεύθυνση, όπως η πρόταση  που έχει τεθεί για την μεταφορά στο κτήριο του ΟΑΕΔ στην Νέα Τίρυνθα Ναυπλίου   και ένα  υποκατάστημα στο Κρανίδι που θα έχει  αρμοδιότητες ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να μην  υπάρχει περαιτέρω ταλαιπωρία  λόγω της χιλιομετρικής απόστασης . Αρκεί στην προαναφερόμενη πρόταση να υπάρξει οικονομοτεχνική μελέτη που θα  καθορίζει το κόστος ανακαίνισης του χώρου  και μεταφοράς των υπηρεσιών ,  το χρονοδιάγραμμα του μεταβατικού σταδίου και της μόνιμης εγκατάστασης της υπηρεσίας  . Παράλληλα  θα πρέπει  να αποφευχθεί οποιαδήποτε προσωρινή μεταφορά -κατάργηση υπηρεσίας πριν την ολοκλήρωση του έργου. 
 Επίσης για να μην υπάρξει περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ η χρηματοδότηση θα ήταν ιδανικό να προερχόταν από προγράμματα ΕΣΠΑ η άλλο πρόγραμμα .
Για την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας ΟΙΠΟΛΕΙΣ του νομού, είναι ενιαίο και αναπόσπαστο κομμάτι του.
Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος                                                                              ο γραμματέας
Μακρής Παναγιώτης                                              Χρόνης Κωνσταντίνος
κοινοποίηση
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής
Ασφάλισης & κοινωνικής Αλληλεγγύης
 κ . ΕφηΑχτσιογλου
Διοικητή ΕΦΚΑ
κ  Αθανάσιο Μπακαλεξη
ΒουλευτέςΝόμου Αργολίδας
κ . Γκιόλα Ιωάννη
κ. Ανδιανό Ιωάννη
κ Μανιάτη Ιωάννη
ΓΣΕΒΕΕ