Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

TO ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Γνωστό το πιάτο, αλλά σας προτείνω σήμερα μια παρέκκλιση.
Στη συνταγή μου έχω προσθέσει μου
στάρδα, λευκό κρασί, λεμόνι και τσίλι, για να ανεβάσω τη γεύση.
Υλικά
  • 1 χοιρινό ψαρονέφρι 
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα καυτερή Dijon
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κιλό πατάτες ποιοτικές, Νάξου
  • 3 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Λίγο χυμό λεμόνι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο φρέσκο
  • Λίγο μαϊντανό κομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Αλείψτε το ψαρονέφρι με τη μουστάρδα και λίγο μπούκοβο
  • Καθαρίστε τις πατάτες και τα καρότα και κόψτε τα σε κομμάτια
  • Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι
  • Βάλτε όλα τα λαχανικά σε ένα πιρέξ και ρίξτε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, ελαιόλαδο, μαϊντανό, μια πρέζα μπούκοβο –Ανακατέψτε τα όλα μαζί, πολύ καλά
  • Προσθέστε από πάνω το κρέας και το δενδρολίβανο
  • Ρίξτε το κρασί σε όλο το πιρέξ και προσθέστε λίγο, ελάχιστο νερό
  • Ψήστε για 1,5 ώρα
  • Αν δείτε ότι θέλει λίγο νεράκι, προσθέστε, αποκτήστε την άνεση με το φαγητό σας
Δεν έχετε ξαναφάει πιο νόστιμες πατατούλες και πιο γευστικό ψαρονέφρι!