Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Yoga και SUP στο Τολό

Yoga και SUP στο Τολό τη “κόπα καμπάνα” της Αργολίδας

Yoga και SUP στο Τολό τη “κόπα καμπάνα” της Αργολίδας

Το Τολό είναι χωριό του νομού Αργολίδας, χτισμένο κατά μήκος μιας μεγάλης παραλίας στις ακτές του Αργολικού. Το Τολό γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενο την πανέμορφη  μεγάλη παραλία που διαθέτει και την κοντινή απόσταση που το χωρίζει από το πανέμορφο Ναύπλιο από το οποίο απέχει μόνο 8 χιλιόμετρα.
Η φυσική ομορφιά του κόλπου, η  ηρεμία του τοπίου και οι όμορφοι αρχαιολογικοί χώροι ( Μυκήνες, Επίδαυρο) το Τολό μετατρέπεται σε ένα διαρκώς εξελλισόμενο τουριστικό θέρετρο που φιλοξενεί τουρίστες από πολλά μέρη της γης
Μέσα από αυτή την ενέργεια χαρήκαμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο γεμάτο γιόγκα, SUP yoga paddle boarding και βόλτα με το σκάφος απέναντι σε ένα από τα τρία όμορφα νησάκια τη Ρόµβη, (του µεγαλύτερου νησιού από τα τρία,) µε το πανέµορφο πευκοδάσος του. Η θάλασσα λάδι και η µπούκα του λιµανιού ανάµεσα στη στεριά και τη Ρόµβη να µοιάζει πέρασµα στενό σε πειρατικό µυθιστόρηµα.  Κοιτώντας το χάρτη καταλαβαίνεις αβίαστα πως η Ρόµβη αποτελούσε κάποτε προέκταση της στεριάς που κάποιο γεωλογικό φαινόµενο την θέλησε νησίδα. Σ’ αυτήν χρωστάει το Τολό όλη σχεδόν τη γραφικότητα, τη ζεστασιά του κλειστού όρµου όπου λιάζονται ξένοιαστα από ανέµους πολύχρωµα µικρά πλεούµενα. Το σκάφος µας κυκλώνει τη Ρόµβη για να συναντήσει το µικρό θησαυρό που κρύβεται πίσω της, στη νότια πλευρά της, το Δασκαλειό, το πρώτο µας αγκυροβόλιο,γεμάτο ηρεμία.
Μια παρέα 20 ατόμων από όλο τον κόσμο και κάτω απο την υπέροχη οργάνωση και φιλοξενία της σχολής Water Fun κάναμε γιόγκα μέσα και έξω απο το νερό, πάνω και κάτω απο το SUP, αφήνοντας στους λουόμενους ένα θέαμα που δεν είχαν ξαναδεί.
Θελετε και εσείς να φτιαξετε ενα όμορφο Σαββατοκύριακο Ευεξίας; Επικοινωνήστε απλά μαζί μου ΕΔΩ να το σχεδιάσουμε μαζί