Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ - ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ  ΣΤΙΣ 10:30
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ - ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Συνάδελφοι – εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, νέοι, άνεργοι,

σας καλούμε να συμμετέχετε στη φετινή απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς για να τιμήσουμε τη μνήμη των ηρώων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου. Η Πρωτομαγιά είναι η ματωμένη μέρα της ταξικής πάλης για την εργατιά. Aπό τους πρωτοπόρους εργάτες της Πρωτομαγιάς του Σικάγο το1886 αλλά και των εργατών όλου του κόσμου που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα έως σήμερα! Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία!                   Είναι η κόκκινη μέρα της εργατιάς!

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η πολιτική έχει μείνει ίδια με των προηγούμενων κυβερνήσειων, απλά άλλαξε το χέρι στη σκυτάλη. Είναι πιστοί στις αξιώσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.  Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος», τα παχιά λόγια των εξαγγελιών και οι εκβιασμοί για πληρωμή των δόσεων που βγαίνουν όμως από το αίμα μας. Και αυτή η κυβέρνηση φροντίζει να χαρίσει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια.

Για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών η κυβέρνηση παίρνει επίσης ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι του πολέμου και των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που ματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστών καθημερινά θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο, αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των κρατών για τα πετρέλαια, τους δρόμους αγωγών και αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παρασυρθούν και πρέπει να αξιώσουν να μην υπάρχει καμιά  συμμετοχή της χώρας μας, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.

Το Σωματείο μας καταδικάζει επίσης την πρόσφατη ενέργεια της συγκυβέρνησης να ικανοποιήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το πάγιο αίτημα των “θεσμών” για αρπαγή των αποθεματικών από τους ΟΤΑ και τους δημόσιους φορείς (Νοσοκομεία, ΟΑΕΔ, ασφαλιστικά ταμεία κλπ). Αδιαφορούν για τις ανάγκες του λαού και με θράσος ομολογούν πως δε λείπουν από τους ανέργους και τους εργαζόμενους για την κάλυψη των μόνιμων αναγκών τους, αλλά από τους δανειστές...

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα, 8ωρο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, παιδεία, υγεία, αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.
Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, τα ψίχουλα και τις υποσχέσεις.
Διεκδικούμε εδώ και τώρα κάλυψη όλων των ανέργων, ουσιαστική προστασία των ίδιων και των οικογενειών του.

Την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, απαντώντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να χτυπήσουν και να την εκφυλίσουν μετατρέποντας την σε Αργία για ακόμα μια φορά...

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!