Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ"

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Κάθε εργάτης και κάθε λαϊκή οικογένεια, που ζει στο Ναύπλιο και στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, έχει δικαίωμα στους ελεύθερους και δωρεάν χώρους αναψυχής και ξεκούρασης.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την λαϊκή περιουσία του χώρου της Καραθώνας, μέσω ένταξης της στο ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να μας βρει όλους αγωνιστικά έτοιμους.
Εναντιωνόμαστε στην πώληση-ιδιωτικοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου και καλούμε το λαό της Αργολίδας να καταδικάσει και να αποτρέψει οποιοδήποτε ενδεχόμενο πώλησης και ιδιωτικοποίησης ελεύθερων λαϊκών χώρων.
Είναι ανάγκη να αποτραπεί η προώθηση της ιδιωτικοποίησης της Καραθώνας όπως και του υγροβιότοπου της Θερμησίας, που θα σημάνει την εμπορευματοποίηση των χώρων, τη λειτουργία τους με βάση το ιδιωτικό κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία του περιβάλλοντος.

Απαιτείται γι’ αυτό λαϊκή ετοιμότητα και αξιοποίηση διαφόρων μορφών πάλης.

Επίσης είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί παραπέρα ο χώρος με ανοιχτές και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις, να μην επιτραπεί η απαξίωση του.
Είναι απαραίτητη η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα αξιοποιηθεί για την αναβάθμιση του χώρου και δεν θα λύνονται διάφορα ζητήματα, όπως καθαρισμός της ακτής, φύτεμα ανθέων, δέντρων… κλπ, με εθελοντικές δράσεις που προχωράει κατά καιρούς η δημοτική αρχή.
Πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το θέμα των ελεύθερων χώρων που υπάρχουν στο δήμο (Καραθώνα) και συνολικά, στην ευρύτερη περιοχή (Θερμησία)με σχέδιο για να δεσμευτούν και καλύψουν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
Αυτό που τελικά θα διασφαλίσει το χαρακτήρα των δημόσιων εκτάσεων και της Καραθώνας είναι η ίδια η ετοιμότητα, η οργάνωση και η πάλη όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών.
Η πάλη που έρχεται σε σύγκρουση με την ιδιωτικοποίηση και με τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρο του τα κέρδη των πολυεθνικών.
Η πάλη για να περάσει ο πλούτος αυτής της χώρας στα χέρια αυτών που τον παράγουν, για να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος τους.
Προς όφελος του λαού!



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ.




Γραμματείες Αργολίδας ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-