Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Με 233 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων ΠE, ΤE και ΔΕ θα στελεχωθεί το Μουσείο Ακρόπολης.
Σύμφωνα με το ΠΔ 64, για τη στελέχωση του Μουσείου συνιστώνται συνολικά 233 οργανικές θέσεις προσωπικού από τις οποίες οι 197 θα καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό, οι 34 από ειδικό επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι υπόλοιπες 2 θέσεις θα καλυφθούν από
προσωπικό με σχέση έμμισθης εντολής.
Ειδικότερα, οι 197 θέσεις θα διατεθούν σε 32 πτυχιούχους ΑΕΙ, οι 59 σε πτυχιούχους TE και οι 106 σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Ο αριθμός των θέσεων ανά κατηγορία εκπαίδευσης και ειδικότητα έχει ως εξής:
Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: έξι αρχαιολόγων, δύο μουσειολόγων, οκτώ εξηγητών φροντιστών, μία διαχείρισης πολιτιστικών αγαθών, μία μηχανολόγων μηχανικών, επτά διοικητικού οικονομικού, δύο εξυπηρέτησης επισκεπτών, δύο μηχανικών πληροφορικής, μία κοινωνικών επιστημών, μία ιατρού και μία επικοινωνίας και MME.
Tεχνολογικής Εκπαίδευσης: πέντε διοικητικού λογιστικού, δύο διοίκησης επιχειρήσεων, δύο συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, σαράντα εξυπηρέτησης επισκεπτών, μία βιβλιοθηκονόμων, δύο πληροφορικής, μία σχεδιαστών, μία γραφικών τεχνών, τρεις ηλεκτρολόγων τεχνολόγων, μία ηλεκτρονικών, μία φωτογράφων.
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: τέσσερις συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, τρεις υδραυλικών, τρεις ηλεκτρολόγων, επτά διοικητικών γραμματέων, ογδόντα πέντε φυλάκων νυχτοφυλάκων μουσείων, δύο κηπουρών και δύο επιμελητών κλητήρων.
ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Οι 34 θέσεις ειδικού επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού αορίστου χρόνου προκηρύσσονται ανάλογα με τις ανάγκες του Μουσείου και η κατανομή τους έχει ως εξής: οκτώ αρχαιολόγων ΠΕ, δύο μουσειολόγων ΠΕ, τέσσερις μουσειοπαιδαγωγών ΠΕ, δύο αρχιτεκτόνων μηχανικών ΠΕ, τέσσερις μηχανικών πληροφορικής ΠΕ και δεκατέσσερις συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης TE.
ΜΕ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΝΤΟΛΗ
Οι δύο θέσεις ΠΕ δικηγόρων διακρίνονται σε μία θέση διευθυντή νομικής υπηρεσίας και μία θέση νομικού συμβούλου με σχέση έμμισθης εντολής επί παγία αντιμισθία. Ως προσόντα πρόσληψης θεωρούνται η ιδιότητα του δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω, η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου και η καλή γνώση ξένης γλώσσας. Η επιλογή και η πρόσληψη των δικηγόρων γίνονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα περί Δικηγόρων και σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 11 του Ν. 1649/1986 όπως ισχύει ύστερα από απόφαση του ΔΣ του Μουσείου.
Η πλήρωση των θέσεων του μόνιμου και του με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού του Μουσείου γίνεται κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 2190/1994, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.
Η πλήρωση των θέσεων των ειδικοτήτων ΠΕ αρχαιολόγων, ΠΕ μουσειολόγων, ΠΕ μουσειοπαιδαγωγών, ΠΕ ή TE ή ΔΕ συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, ΠΕ αρχιτεκτόνων μηχανικών και ΠΕ μηχανικών πληροφορικής για ειδικό επιστημονικό προσωπικό γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη. Η σχετική προκήρυξη είναι δυνατόν να ορίζει ειδικά προσόντα ή να ζητά εμπειρία και περιλαμβάνει:
α. Τον αριθμό των θέσεων κατά κατηγορίες, κλάδους ή ειδικότητες και κατά υπηρεσία.
β. Την κατανομή των θέσεων κατά υπηρεσία.
γ. Τα προσόντα πρόσληψης (γενικά και ειδικά), τα οποία καθορίζει το ΔΣ με την απόφαση προκήρυξης της θέσης ή ο παρών οργανισμός,
δ. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά,
ε. Την προθεσμία υποβολής αιτήσεων και την υπηρεσία στην οποία υποβάλλονται οι αιτήσεις.
Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ, TE, ΔΕ). Στην αίτηση του ο υποψήφιος δηλώνει τη σειρά των προτιμήσεών του για τις θέσεις κατά κλάδο ή ειδικότητα στις οποίες επιθυμεί να προσληφθεί. Αν ο υποψήφιος δεν δηλώσει προτίμηση, θεωρείται ότι έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων κατά κλάδο ή ειδικότητα με τη σειρά που αναγράφονται στην προκήρυξη.
(Τα Νέα)