Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ - ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

 ÎˆÎºÏ„ακτη οικονομική βοήθεια 20 εκατ. ευρώ για τους πυρόπληκτους
-Το Γενικό
Νοσοκομείο Αργολίδας, ανταποκρινόμενο στην έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας διευρύνει το ωράριο του για την Τετάρτη 25-7-2018 και θα παραμείνει ανοιχτό από 9:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ. προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια συλλογής αίματος για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές. 


Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να προσέλθουν στο τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, προκειμένου να δώσουν αίμα για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΛΩΚΟΥ





-Η Ένωση μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική. Στα πλαίσια συμπαράστασης και μετά από πρωτοβουλία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Π.Ο.ΑΞΙ.Α σε συνεργασία με τον Ι.Ρ.Α. Αργολίδος και τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδος, συγκεντρώνει κάθε προσφορά βοηθείας προς τους πυρόπληκτους της Αττικής (τρόφιμα μακράς διαρκείας, νερό, είδη πρώτης ανάγκης).


Παρακαλούμε οι προσφορές των συναδέλφων να συγκεντρωθούν στα κατά τόπους γραφεία της Ένωσης μας στο Ναύπλιο και στο Άργος έως την Πέμπτη 28/7/2018 και ώρα 15.00.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΣΙΡΗΣ        ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΡΑΓΚΑΣ


-Ο Σύλλογος Τοξοβολίας ΑΟ Μέρμπακα εκφράζει τα θερμά του συλλλυπητήρια στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που χάθηκαν στην ανείπωτη τραγωδία και καλεί τα μέλη και τους φίλους της ομάδας καθώς και τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας και της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του συλλόγου για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. 

Γάζες, βαμβάκι, Betadin, Fucicort, Fucidin, Depon, Postan, αλοιφές εγκαυμάτων, κολλήρια, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, κονσέρβες, χυμοί, γάλα, εμφιαλωμένα νερά, φρυγανιές, μπισκότα, ρούχα κτλ.
Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται στην αίθουσα του παλιού κατηχητικού (απέναντι από τον ΟΤΕ της Αγ. Τριάδας και η συγκέντρωση των ειδών για την βοήθεια στα θύματα της τραγωδίας θα γίνει την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα 6.00' - 9.00' το απόγευμα.


Η κινητοποίηση πρέπει να είναι άμεση.


Η σελίδα του ΑΟ Μέρμπακα στο Facebook θα είναι ανοιχτή και για οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.


Από το Δ. Σ.


-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις πυρκαγιές. 


Αύριο Τετάρτη 25/7 από τις 11-13:00 και από τις 19:00-21:00 η αίθουσα του Συλλόγου θα είναι ανοιχτή για να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης. 

Συγκεκριμένα χρειάζονται:
-Ξηρά τροφή(κονσέρβες
(φρυγανιές,κρουασάν,μπισκότα,κρακερς)
Μωρομάντηλα, σερβιέτες,πάνες, χαρτιά τουαλέτας.
Fucidin, betadine
Εμφιαλωμένα νερά

Θα σταλούν στο Πολιτιστικό & Αθλητικό κέντρο Νέας Μάκρης
Λεωφόρος Μαραθώνος 196
2294091455


-Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. 

Τις επόμενες δυο ημέρες θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (εμφιαλωμένα νερά, πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντήρησης) και φαρμακευτικού υλικού (. Betadine, Fucidin, γάζες)

Υ.Γ. Δεν δεχόμαστε ρούχα

Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί στα εξής μέρη:

· Τετάρτη 25/7 10 με 13.00 και 19.00- 21.00 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους (Ηλέκτρας 7)

· Πέμπτη 26/7 10 με 13.00 και 18.00 – 21.00 στον πεζοδρομο πίσω από το Αψέντι.


Τηλέφωνα επικοινωνίας (6977679113, 6949335772)



ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ: 
Καλούμε όλα τα μέλη μας, τους γονείς, τους φίλους και τους αθλητές μας να συγκεντρώσουν και να φέρουν στα γραφεία μας στο κολυμβητήριο Ναυπλίου (σήμερα Τρίτη μέχρι 22.00 και από αύριο 10.00 -12.00 και 14.00 - 22.00) ή στα γραφεία του ΔΟΚΟΙΠΑΝ στην οδό 25ης Μαρτίου 55 στο Ναύπλιο, κάθε τι που θα μπορούσε να απαλύνει τα προβλήματα των θυμάτων της πύρινης καταστροφής και να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες τους σε τρόφιμα, ρούχα και φαρμακευτικό υλικό. Θα διατεθεί και αυτοκίνητο μέλους της ομάδας για την άμεση μεταφορά των πραγμάτων όπου μας υποδειχτεί. Κύρια είδη είναι:
Εμφιαλωμένα νερά - χυμοί - Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)- Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ - πάνες - σερβιέτες - μωρομάντηλα. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ.


-Αύριο το απόγευμα από 17:00 μέχρι τις 21:00 το 1ο σύστημα προσκόπων Ναυπλίου (δίπλα στην εφορία Ναυπλίου) θα είναι ανοιχτό και θα συγκεντρώνουμε ρούχα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν προς βοήθεια των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις πυρκαγιές. 




Όσοι θέλουν να βοηθήσουν και στην ταξινόμηση είναι ευπρόσδεκτοι.


Βάσιλος Ηλιας (ΑΣ) 6977623775


-


-Από Τετάρτη 25/7 έως την Παρασκευή 27/7 από τις ώρες 18:00 έως τις 21:00 το απόγευμα και την Παρασκευή 27/07 από τις ώρες 09:00 έως 11:00 το πρωί στο Κ.Ε.Π. Τολού οι Φορείς του Τολού Αργολίδας, Πολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος Επαγγελματιών, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και οι κάτοικοι συγκεντρώνουν για τους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική την Δευτέρα 23/7:
- εμφιαλωμένα νερά
- ξηρά τροφή
- πάνες για μωρά
- μωρομάντηλα
- φαρμακευτικό υλικό (όπως fucidin, betadine ,γάζες,μάσκες)



-Η Ενορία Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, την Τοπική Κοινότητα Κιβερίου, τον Αθλητικό Σύλλογο "ΕΡΜΗΣ", τον Χορευτικό Σύλλογο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κιβερίου συγκεντρώνουν:  




-ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ


-ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ


-ΡΟΥΧΑ


-ΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑ


-ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (Fucidin,Betadine,γάζες)


την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ το απόγευμα από τις 6:30 έως τις 8:00 στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ "ΙΕΡΕΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΒΕΛΟΣ".

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ......να ανακουφίσουμε με μία απλή πράξη αγάπης τους αδελφούς μας που επλήγησαν από τις φωτιές στην Ανατολική Αττική!!



-

-Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου 

Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πυρκαγιές, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, συμμεριζόμαστε τον πόνο αυτών που βρίσκονται τραυματισμένοι σε νοσοκομεία, όλων αυτών που υποφέρουν απ΄ αυτή τη συμφορά.. 

Εκφράζουμε συγχρόνως και την αγανάχτησή μας, την οργή μας γι αυτούς που είναι υπεύθυνοι για όλη αυτή την καταστροφή. 

Είναι αδιανόητο το 2018 να καίγονται άνθρωποι με τόση ευκολία από πυρκαγιές, να πνίγονται τόσοι άνθρωποι από πλημμύρες και μάλιστα τόσο κοντά στην ΑΘΗΝΑ. 

Κάθε χρόνο εκτυλίσσονται τέτοια φαινόμενα, κάθε χρόνο καίγονται χιλιάδες στρέμματα δάσους, γίνονται τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον, κι όμως η πολιτεία δεν παίρνει κανένα μέτρο δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Με τις συνεχείς περικοπές έχουν αποψιλωθεί όλες οι υπηρεσίες ακόμα κι η πυροσβεστική που λειτουργεί με λιγοστό προσωπικό και λιγοστά μέσα. 

Και μετά την καταστροφή οι ιθύνοντες επικαλούνται τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα σαν αιτία. 

Ο ένοχος είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η αναρχία του, το κέρδος των ομίλων που αποτελεί μοναδικό κριτήριο. 

Εξάλλου τα «ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα» έχουν σχέση με την αλλαγή του κλίματος που οφείλεται στο κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους. 

Στα πλαίσια αυτά δεν μερίμνησε η πολιτεία να προστατεύσει τους πολίτες και το περιβάλλον . Δεν πήρε μέτρα να φτιάξει υποδομές ώστε να μην έχουμε τέτοια έκτασης καταστροφή, τόσο πόνο τόση δυστυχία. Γιατί λοιπόν λυπάται η επίσημη πολιτεία αφού γνώριζε τα προβλήματα και δεν έκανε απολύτως τίποτα; 

Αυτό δεν θεωρείται τουλάχιστον υποκρισία; 

Τούτη την ώρα εμείς είμαστε δίπλα σ’ όλους αυτούς που υποφέρουν και αγωνιούν, που προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και πονάμε για τους ανθρώπους που χάθηκαν έτσι άδικα. ΄Εμπρακτα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μαζί με άλλα ταξικά σωματεία στα γραφεία του ΠΑΜΕ στο ΑΡΓΟΣ [ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ] την ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 και 26 ΙΟΥΛΗ 10-12 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. 



-To Athlisis Tennis Club ως ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος αποτελείται από παιδιά και ενήλικες, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο στην προσπάθεια όλων των συμπολιτών και των φορέων για συλλογή κάθε είδους βοήθειας για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζουμε την προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του παραρτήματος Άργους Ε.Ε.Σ Αργος και δημιουργούμε στις εγκαταστάσεις μας έναν σταθμό συλλογής των παρακάτω συγκεκριμένων ειδών : 
- Γάζες αποστειρωμένες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους *
- Γάζες FUCIDINE *
- Φυσιολογικοί οροί *
- ΒΕΤΑDINE
- Αντισηπτικά διαλύματα τύπου Hibitane*
- Επίδεσμοι
- Γαντια νιτριλίου*
- Pulvo spray
- Πάνες Παιδικές **
- Μωρομάντηλα **
- Σαπούνια
- Αφρόλουτρα
- Σφουγγάρια
- Σαμπουάν
- Χυμούς
- Φρυγανιές, Παξιμάδια, Κρουασάν, Μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ
SOS .. Με αστερίσκο είναι όσα υλικά είναι σε έλλειψη ή αναμένεται να βρεθούν σε λίγες ημέρες σε έλλειψη, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τα παιδιά (**) .
Η συλλογή των παραπάνω αγαθών θα γίνεται καθημερινά 11:00 - 13:00 & 17:00 - 22:00 μέχρι το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ, οπότε θα γίνει η καταγραφή τους. Στην συνέχεια θα παραδοθούν στο παράρτημα Άργους του Ε.Ε.Σ. , το οποίο θα αναλάβει την μεταφορά τους με Υπηρεσιακό όχημα .
Σας περιμένουμε και ευχαριστούμε εκ των προτέρων


-Τα μέλη του «Καββαδία» έχοντας ως αρχή τη συλλογική προσπάθεια σας ενημερώνουμε πως ο Σύλλογος «Μάνα» συλλέγει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο ΚΑΠΗ Λυγουριού από Τετάρτη 25/7 έως Κυριακή 29/7, 9:00-14:00. Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής: εμφιαλωμένα νερά, γάλατα τύπου εβαπορέ, χυμοί, κονσέρβες και τρόφιμα μακράς διαρκείας (παξιμάδια, κριτσίνια, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, μακαρόνια), γάζες, βαμβάκι και επιδεσμικό υλικό, αντισηπτικό υλικό για τους νοσηλευτές 1ης γραμμής (γάντια και σαπούνια τύπου Μπεταντίν), λιπαντικές Οφθαλμικές Σταγόνες (δάκρυα), κολλύρια με αντιβίωση / ή και κορτιζόνη, αντιόξινα, αναλγητικά (τύπου Νιούροφεν - δεν θέλουν συνταγή), Fucidin, Fucifort, γαστροπροστατευτικά (τύπου Λοσέκ), οινόπνευμα, οξυζενέ, μάσκες, κρέμες αντιβιωτικές και για εγκαύματα, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, είδη γυναικείας υγιεινής, πάνες βρεφών και ενηλίκων, βρεφικό γάλα, σκηνές, τέντες, μουσαμάδες, υπνόσακοι, ξηρά τροφή για ζώα, σαπούνια, αφρόλουτρα, λευκά είδη (σεντόνια, πετσέτες, μαξιλαροθήκες).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Καββαδία»

-Κάλεσμα Έμπρακτης Αλληλεγγύης.
Η Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης την Πέμπτη, 26 Ιουλίου το απόγευμα  στις 19.00 - 21.00, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο (έξω από το Δημαρχείο), σας καλεί να προσφέρετε ότι μπορείτε από τα παρακάτω είδη για να στηρίξουμε τους πληγέντες συνανθρώπους μας.
Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λίστα πρώτων αναγκών των πυρόπληκτων συγκεντρώνουμε : 
Φαρμακευτικά Είδη (Fucidin, Betadine, Γάζες, Γάντια μίας χρήσης)
Είδη προσωπικής Υγιεινής (Πάνες, Σερβιέτες, Χαρτιά Υγείας, Υγρά Χαρτομάντιλα, Σαπούνια, κλπ)
Σεντόνια
Φακοί
Κεριά
Καφέδες
Πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης
ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ , ΟΧΙ ΝΕΡΑ , ΟΧΙ ΤΡΟΦΙΜΑ 


Γιατί στα δύσκολα κανείς δεν είναι μόνος του !
Η αλληλεγγύη μας ενώνει όλους !

- στο ΚΕΠ Ν.Κίου SOS για τους πυροπαθείς σε Κινέττα και Ραφήνα Μέχρι αύριο, πρωί της Παρασκευής,εως 11
Το ΙΚΤΕΟ Ταραντιλης θα διαθέσει μέσο μεταφοράς της υλικής βοήθειας με σημείο φόρτωσης το ΚΕΠ Ν.Κίου ΑΡΓΟΛΙΔΑ την Παρασκευή 27.Ο7.18.
Η άμεση κινητοποίηση του κόσμου για την παροχή βοηθειών στους πυρόπληκτους, μόνο δύναμη και ελπίδα μπορεί να προσφέρει στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν .
Στο τηλ. 2751051634 με υπεύθυνη για την πρωτοβουλία την κυρία Αναστασία Σοφού, 
κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Κοινωνική Πρόνοια Δήμου Μεγαρέων - Κινέττα εξακολουθούν να περιμένουν υλική βοήθεια και σε τρόφιμα και σε φάρμακα αλλά και σε ρουχισμό καλής συντήρησης ή καινούρια σε αντίθεση με τον Δήμο Ραφήνας που ζητά μόνο εξειδικευμένα φαρμακευτικά προϊόντα. Ζάχαρη, λάδι, καφές ελληνικός, μάσκες προσώπου και γάντια μίας χρήσης, φιάλες ορού επίσης.
ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ κανένας αβοήθητος