Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Επίσκεψη Σταύρου Κοντονή στο Ναύπλιο

Φωτογραφία του Γιάννης Γκιόλας.
Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή στο Ναύπλιο, στις φυλακές και το Δικαστήριο. 
Διημερίδα δράσεων αντεγκληματικής πολιτικής στις φυλακές.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικ
αιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής θα εγκαινιάσει αύριο εκπαιδευτική αίθουσα στη Φυλακή Ναυπλίου, όπου ήδη λειτουργούν Δημοτικό Σχολείο, πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας από την ΕΠΑΝΟΔΟ καθώς και θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας. Ακολούθως ο Υπουργός θα έχει συναντήσεις με τους διευθύνοντες των Δικαστηρίων Ναυπλίου, με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου καθώς και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων.
Το πρόγραμμα της παρουσίας του κ. Κοντονή στην Αργολίδα περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή σε διημερίδα με θέμα τις εκπαιδευτικές δράσεις στα Καταστήματα Κράτησης.
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης διημερίδας της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που γίνεται από κοινού με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα γίνει ενημέρωση για τις Εκπαιδευτικές Δράσεις στα Καταστήματα Κράτησης Ναυπλίου και Τίρυνθας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΡΥΝΘΑΣ
17.00 – 17.30: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Ευτύχης Φυτράκης, Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής
Αθανάσιος Κατσής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
17.30 – 19.00: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ