Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η δισέγγονη του ποιητή Άγγελου Σικελιανού στο Ναύπλιο

Η δισέγγονη του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, Ελένη, βρίσκεται στο Ναύπλιο με επίκεντρο «Το Βιβλίο του Τζον».

4412432.jpg

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Η διακεκριμένη Αμερικανίδα συγγραφέας Ελένη Σικελιανός μαζί με το τμή
μα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οργάνωσαν εργαστήρια και εκδηλώσεις στο Ναύπλιο από 19 έως 23 Μαρτίου. Μια διεθνής συνεργασία με την συγγραφέα, δισέγγονη του μεγάλου ποιητή Άγγελου Σικελιανού, καθώς και με το αγγλικό Τμήμα Υποκριτικής του Πανεπιστημίου St. Mark και St. John, του Πλίμουθ.

4412436.jpg

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Το Βιβλίο του Τζον είναι μια συγκλονιστική ποιητική βιογραφία του πατέρα της Ελένης, ο οποίος πέθανε από ναρκωτικά. «Είναι η κλασική ιστορία,» γράφει η Ελένη, «στην οποία ο ήρωας ξεκινάει ένα ταξίδι, όπως εκείνα στον Όμηρο … και στον δρόμο ανακαλύπτει κάτι για τον εαυτό του, μόνο που τούτη τη φορά δεν έχει απομείνει τίποτα για να ανακαλύψει.»

4412399.jpg

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Οι δύο κύριες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, είναι οι εξής: 1. Συνάντηση με την Ελένη Σικελιανός · Συζήτηση με την συγγραφέα για το έργο της , Πέμπτη 22 Μαρτίου 6-7 μ.μ. · Το Βιβλίο των Νεκρών. Μια περιπατητική ανάγνωση από το Βιβλίο του Τζον, φοιτητών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σημείο εκκίνησης, Αρβανιτιά, Πέμπτη 22 Μαρτίου 11 π.μ.-2 μ.μ. (φωτογραφία) 2. Τα παιδιά των Πουλιών Παράσταση των φοιτητών του αγγλικού Πανεπιστημίου St. Mark και St. John του Πλύμουθ, βασισμένη στο Βιβλίο του Τζον. Τριανόν, Παρασκευή 23 Μαρτίου, 3.00 μ.μ
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων και τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ.

4412385.jpg

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

4412325.jpg

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ