Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ακου εξώδικο διότι πήγαν εθελοντικά και καθάρισαν ένα μνημείο!!!!!!

 


Εξοργίζομαι

Μάθαμε χθες από μία ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βιβαρίου κ. Γιώργου Μπουζαλά ότι η Εκκλησία τους έκανε εξώδικο επειδή εθελοντικά και μετά από άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού πήγαν και καθάρισαν το Βενετσιάνικο Κάστρο στο Βιβάρι.
Αντί να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους για το μεγαλείο τους, διότι δεν τα βλέπουν όλα οικονομικίστικα, αλλά προσφέρουν για τον τόπο τους, τους έκαναν εξώδικο!!!!!!!!!
Θεωρεί η εκκλησία ένα Βενετσιάνικο Κάστρο 320 ετών ως ιδιοκτησία τους!!!!!!
Απίστευτοι.
Εχει καταχωριστεί το μνημείο στο όνομα της εκκλησίας στο Κτηματολόγιο!!!!! Δεν γίνονται αυτά. Δεν υπάρχουν.
Χωρίς να διαθέτει η Εκκλησία τίτλους, το Ελληνικό Δημόσιο ομολόγησε την αγωγή για το Βενετικό κτήριο δίπλα στον Αγιο Γεώργιο. Χωρίς να γίνει η δίκη!!!! Σε άλλες περιπτώσεις το Ελληνικό Δημόσιο τους σκίζει τους αντιδίκους. Και οι παλαιοί θυμούνται στο εκπληκτικό αυτό κτήριο χρήση σχολείου, φυλακών. Θυμούνται δημόσιες χρήσεις. Δεν λέω ότι το κτήριο ανήκε σίγουρα στο Ελληνικό Δημόσιο και όχι στην εκκλησία, αλλά αυτό έπρεπε να το είχε αποφασίσει η δικαιοσύνη.
Και το κτήριο τώρα που ανήκει πλέον στην εκκλησία καταρρέει. Ερείπιο. Υπάρχει έτοιμη μελέτη αποκατάστασης, αλλά ουδέν ενδιαφέρον από την εκκλησία. Και ο Δήμος αδιαφορεί και αυτός
Για την αποκατάσταση του Αγίου Νικολάου, δεν έβαλε και δεν θα βάλει ούτε ευρώ η εκκλησία. Ο Δήμος (οι δημότες δηλαδή) πλήρωσαν την μελέτη και οι φορολογούμενοι πολίτες θα πληρώσουν την αποκατάσταση του ναού.
Η εκκλησία δεν έβαλε ευρώ στα έργα που έγιναν πριν δυο χρόνια στον Αγιο Σπυρίδωνα. Ο Δήμος πλήρωσε.
Ο Αγιος Γεώργιος, η μητρόπολη , έχει ένα σωρό προβλήματα. Δεν πληρώνει η εκκλησία για την αποκατάσταση.
Πλήρωσε για έναν ναό Ρώσου Αγίου στο πουθενά.
Οργίζομαι. Δεν μπορεί να βοηθάει τόσο πολύ η πολιτεία (μάλλον ορθά βοηθάει ιδίως για να μην καταρρεύσουν κάποια θρησκευτικά μνημεία) και αυτοί να τα θέλουν όλα δικά τους. Ακόμα και ένα υπέροχο Βενετσιάνικο Κάστρο ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΘΕΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΒΙΒΑΡΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ
Ακου εκει ιδιοκτήτες ενός κάστρου. Τι άλλο θα ακούσουμε;
(Δεν είναι θέμα θρησκευτικής πίστης. Οι άνθρωποι δεν τα κάνουν σωστά. Και όλο και περισσότεροι θα αρχίσουν να απομακρύνονται από τα επίγεια θρησκευτικά με αυτά που κάνουν)
Παρέμβαση τώρα από τον δεσπότη.
Ακου εξώδικο διότι πήγαν εθελοντικά και καθάρισαν ένα μνημείο!!!!!!