Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
_____________________________________________________
ΨΗΦΙΣΜΑ
του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το Νομοσχέδιο με τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες Διατάξεις» (Υπ’ αριθμ. 26η/27-1-2021 συνεδρίασης της Συνέλευσης του Τμήματος).
Με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες Διατάξεις», η Συνέλευση του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, μετά από διεξοδική συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε στα άρθρα που αφορούν ζητήματα προστασίας και πειθαρχίας, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. H δημιουργία αστυνομικού σώματος στα ΑΕΙ που ανήκει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντιβαίνει στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου καθώς και στο πνεύμα ακαδημαϊκής ελευθερίας. Επιπλέον η σύσταση του σώματος αυτού δεν κρίνεται απαραίτητη, καθώς το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές για την αντιμετώπιση φαινομένων ανομίας και παραβατικότητας στα ΑΕΙ.
2. Το Πανεπιστήμιο χρειάζεται μέτρα προστασίας και φύλαξη από ειδικό προσωπικό του Πανεπιστημίου που θα αναφέρεται στις Πρυτανικές Αρχές, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
3. Στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, οι πειθαρχικές διατάξεις να καθοριστούν από τους εσωτερικούς κανονισμούς των πανεπιστημίων και να αναφέρονται όχι μόνο στους φοιτητές/φοιτήτριες αλλά σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.