Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Η κα Ζάχου-Καλκούνου προτείνει:

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες
To 29o Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι πλέον παρελθόν!
Οι πέντε μουσικές βραδιές που πραγματοποιήθηκαν, υπό ιδιάζο
υσες ομολογουμένως λειτουργικές συνθήκες, είχαν ποικίλη θεματική και κρατώ τον όρο « Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής»,που προαναγγέλθηκε, στο ότι το «διαχρονικό» είναι και εν δυνάμει «κλασικό»!
Από αύριο το 30ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου χορδίζει ήδη τα μουσικά του όργανα γιατί θα είναι σοβαρά επιφορτισμένο στο μέλλον και από τα χρόνια που κουβαλά αλλά και από το βάρος της εθνικής επετείου!
Το πενθήμερο που επέβαλε ο COVID 19 λειτούργησε κατά την γνώμη μου θετικά!
Μειώνοντας την διάρκεια του ίσως καταφέρει να εξασφαλίσει την υψηλότερη ποιότητά του! Οι λόγοι οικονομικοί μιας και διανύουμε χρόνους φειδωλούς σε χορηγίες!
Απαιτείται πάντως άμεσα η θεματική χροιά του εν λόγω μουσικού γεγονότος και το σημαντικότερο η σύσταση εξειδικευμένης επιτροπής για τον επαναπροσδιορισμό του προφίλ του φεστιβάλ και την πάσχουσα προβολή του σε διαδικτυακούς χώρους που επισκέπτεται το φιλόμουσο παγκοσμίως κοινό.
Είναι το διεθνές πολιτιστικό μας γεγονός! Είναι αυτό που κατέταξε το Ναύπλιο στις πόλεις της μουσικής και πρέπει να ξεφύγει από την κόπωση του θεσμού και να προχωρήσει σε νέα οπτική!
Ας επανενεργοποιηθεί ή ας συσταθεί εκ νέου ο « Σύλλογος Φίλων του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου!
Ο Γιάννης Βακαρέλης, και από την νέα του θέση, είχε και έχει την δυνατότητα να προκαλέσει διεθνείς ανταλλαγές μεγάλων δημιουργών και ως εκ τούτου να παραμείνει το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου σε καλή θέση στον πίνακα των σχετικών μουσικών δρωμένων!
Η συνέχεια του επαναλαμβάνω πρέπει να περνά μέσα από την σύσταση εξειδικευμένης επιτροπής η οποία σε ετήσια συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή και την παραγωγό εταιρεία Φορμιγκξ να προσδώσει στο μουσικό γεγονός της πόλης , την συνέχεια που οφείλουμε στο Ναύπλιο!
Τελειώνοντας μην ξεχνάμε ότι για να χαρακτηριστεί διεθνώς η πόλη μας, ως μια από τις πόλεις της μουσικής, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις καλό θα ήταν να αναπτύσσονται σ´ ετήσια βάση!
Κατά συνέπεια για μια ακόμη φορά κρίνεται επιτακτική αναγκαιότητα η δημιουργία ενός Κτιρίου Θεάτρου και Συναυλιών στο Ναύπλιο! Το διεκδικούμε όλοι!
Καλλιόπη Ζάχου-Καλκούνου