Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Tι κοινό έχει το Άργος με τη Ναύπακτο;

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Petros Thomopoulos:
Όπως θα δείτε στο video ο Δήμαρχος
Ναυπακτίας κ. Γκίζας ανάφερει ότι η εταιρεία ALPHADELTA CONSTRUCTION ΑΤΕ, η οποία έχει πάρει με έκπτωση 45% το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου, έχει παρατήσει το έργο κόβοντας στη μέση τη πόλη λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ.
Στα δικά μας, η εταιρεία ALPHADELTA , CONSTRUCTION ΑΤΕ έχει αναλάβει το έργο κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών.
Για το έργο αυτό υπάρχουν τα εξής δεδομένα:
1) Θα έπρεπε να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2018 και έχουμε φτάσει Αύγουστο του 2020 και τίποτα ακόμα. Έχει πάρει 3 παρατάσεις με τελευταία το Νοέμβριο του 2019 για ολοκλήρωση έως το τέλος του 2019.
2) Από την αρχικό προϋπολογισμό των 544.000€ έχουμε ξεφύγει, με την επιπλέον σύμβαση που πέρασε από τα 7 κύματα του ελεγκτικού συνεδρίου..., κατά 188.000€, δηλαδή κατά 35% πάνω.
3) Έχουν εκταμιευθεί αθροίζοντας και τους 11 λογαριασμούς το 97.5% του συνολικού συμβατικού ποσού, μαζί με την επιπλέον σύμβαση 188.000€. (715.000€ / 730.000€)
Δηλαδή το έργο έχει εξοφληθεί, σχεδόν, πληρώς και επιπλέον δεν έχουμε κρατήσει ούτε ένα 5% για την εγγύηση καλής εκτέλεσης...
(Αν δηλαδή το έργο βγάλει κατασκευαστικές αστοχίες θα κάνουμε νέες συμβάσεις για την επισκευή των κακοτεχνιών...).
Κάπου εδώ ρωτώ τη Δημοτική Αρχή...
Τι συμβαίνει με το έργο, θα ολοκληρωθεί;
Τι συμβαίνει με τον εργολάβο, μπορεί να παραδώσει το έργο;
Σύμφωνα με τα ποσά των λογαριασμών αν εγώ ΑΥΡΙΟ πάω στο εργοτάξιο θα δω ένα ΠΛΗΡΕΣ ΕΡΓΟ με επίπεδο ολοκλήρωσης 97.5%;
Φαντάζομαι πως δεν έχουν πιστοποιηθεί εργασίες που δεν έχουν γίνει απλά για να του δώσουμε ρευστό για να κινηθεί...
Ποιες κινήσεις έχουν γίνει από το Δήμο και την τεχνική υπηρεσία ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα του Δήμου;
Θα αποζημιωθεί ο Δήμος για την καθυστέρηση;
Στο επόμενο Συμβούλιο το θέμα αυτό θα πρέπει να έρθει προς συζήτηση, καθώς θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου και κατ' επέκταση των δημοτών.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβει κάποιος την ευθύνη για τις χρονοκαθυστερήσεις και τις εκτός πραγματικότητας κοστολογήσεις των έργων.
Εκτός αν έχουμε αποδεχτεί πολίτες και αιρετοί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα ΚΑΦΕΝΕΙΟ όπου δεν συζητάμε επί της ουσίας καταλογίζοντας ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν και απλά ανταλλάσσουμε κατηγορίες και ύβρεις...