Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Από την χθεσινή εκδήλωση στην Ι. Μ. Αγίας Μαρίνας Άργους

Η εικόνα ίσως περιέχει: 17 άτομα, άτομα που στέκονται
Από την χθεσινή εκδήλωση του Χορού μας στην Ι. Μ. Αγίας Μαρίνας Άργους, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 55 χρόνια λειτουργίας του μοναστηριού, ύστερα από τιμητική πρόταση της αδελφής Χρυσοστόμης, με τις ευλ
ογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
 Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Άρχων Μα΄ί΄στωρ της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας, Διδάκτωρ της Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. και Πρωτοψάλτης κ. Πέτρος Παπαεμμανουήλ, με μέλη από τον υπό έκδοση ψηφιακό του δίσκο με καλοφωνικούς ειρμούς και κρατήματα, ο οποίος στο τέλος ανακηρύχθηκε πρώτο επίτιμο μέλος του Βυζαντινού μας Χορού, με επίδοση τιμητικών διακρίσεων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Νεκτάριο και τον π. Γεώργιο Σελλή, πρόεδρο του Ι.Σ.Κ.Ε., μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης κατόπιν ανάγνωσης του σχετικού πρακτικού, αλλά και του βιογραφικού του, από τον Πρόεδρο του Χορού κ. Βαγγέλη Μαρινόπουλο. 
Ο Δάσκαλος αντιφώνησε σε θερμό κλίμα με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Εντυπωσιακές ήταν επίσης οι συμμετοχές των δύο νέων φερέλπιδων, φετινών αριστούχων διπλωματούχων της Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κ. Γιώργου Ντεβέ (Πρωτοψάλτου Ι. Ν. Αγ. Τριάδας Μιδέας) και Δημητρίου Κορομπόκη (Λαμπαδαρίου του Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Άργους) με καλοφωνικό ειρμό και κράτημα. 
Τα μέλη συνέδεσε με αριστοτεχνικό τρόπο στην απαγγελία, όπως μας έχει συνηθίσει εξάλλου, με κείμενα από το ιστορικό της Ι. Μ. ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Τασσιάς, μέλος του Χορού μας επίσης, ενώ την μαρτυρία του από τις βιωματικές του εμπειρίες στη Μονή κατέθεσε και ο νέος πολλά υποσχόμενος φιλόλογος κ. Γαβριήλ Μπομπέτσης. 
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι καθηγητές των παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας: κανονάκι Μάριος Καραχάλιος, βιολί Θάνος Καρανάσιος, λαγούτο Βασίλης Καλαγκιάς και κρουστά Βαγγέλης Μητροσύλης.
 Το παρόν έδωσαν εκτός των προαναφερθέντων, πλήθος ιερέων και πολύς κόσμος που από νωρίς είχε κατακλείσει τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, αλλά και πλήθος συναδέλφων, μεταξύ των οποίων οι: Κώστας Ρούτουλας, Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων, Παναγιώτης Γαλάνης, Χρήστος Πιπέρος, Δημήτρης Μιχαλόπουλος κ.α. 
Ευχόμαστε από καρδιάς την εξ ύψους δύναμη και ενίσχυση στην αδελφή Χρυσοστόμη και στη διακονία που επιτελεί αλλά και σε όλους εμάς, να έχουμε για πολλά-πολλά χρόνια ως καταφύγιο και στήριγμα πνευματικό την αγια-Μαρίνας μας, εκεί στο Κάστρο του Άργους!!!
Βυζαντινός Χορός "Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους"