Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Συλλαλητήριο κατά Προϋπολογισμού και μέτρων - Newsbomb - Ειδησεις ...

-Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αργολίδας

Είναι βαθιά γελασμένη και ανιστόριτη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα για τις διαδηλώσεις, θα εφαρμοστεί στη ζωή. Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι η όποια πρόθεση παρέμβασης δε θα περάσει, γιατί το δικαίωμα στη διαδήλωση το έχει κατακτήσει ο λαός με το αίμα του, με τους αγώνες για τη δημοκρατία, τη δουλειά και το ψωμί.

Το έχουν χαράξει στην ιστορία του τόπου μας χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, μέσα από φυλακές, εξορίες και τόπους βασανισμού.

Εμείς οι συνταξιούχοι θα γίνουμε οι εφιάλτες στα σχέδιά τους, θα προστατέψουμε τα παιδιά μας, γιατί η ζωή μας δίδαξε ότι τίποτα δε χαρίζεται όλα κατακτώνται.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 μ.μ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.


γροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η Ε.Ε., όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές τους, μας οδηγούν σε βέβαιο ξεκλήρισμα. 

Αυτό γίνεται :

- με τις χαμηλές τιμές αγοράς των προϊόντων μας από τους εμπόρους που πολλές φορές πέφτουν κάτω από το κόστος παραγωγής.

- με ζημιές στην παραγωγή που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.

- με φόρους και χαράτσια που μας πνίγουν καθημερινά.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τη λαϊκή αντίδραση και διεκδίκηση με ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο, θέλοντας να επιβάλλει να παίρνουμε άδεια, από αυτούς που μας καταδίκασαν σε αυτή την κατάσταση, για να διαμαρτυρηθούμε και να διαδηλώσουμε για ζωή με αξιοπρέπεια.

Εμείς, οι βιοπαλαιστές αγρότες, γνωρίζουμε από καταστολή και αγροτοδικεία, δεν τρομοκρατούμαστε γιατί γνωρίζουμε επίσης ότι η δύναμη του λαού είναι ανυπέρβλητη και οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν μπορούν να πάψουν με νόμο!

Καλούμε όλους κ όλες την Πέμπτη 9 Ιούλη, στις 7μμ, στην Ενδέκατη στο Ναύπλιο, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν τα ταξικά σωματεία και σύλλογοι του νομού.


-Ομάδα Γυναικών Άργους

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ που βάζει στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις, τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό δώρο της σημερινής κυβέρνησης στους επιχειρηματικούς ομίλους που έρχεται να προστεθεί στα δωράκια των προηγούμενων χρόνων, όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.

Η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να μας κλείσει το στόμα παίρνοντας μέτρα καταστολής και ποινικοποιώντας τους αγώνες των εργαζομένων :

- Με βάση τις διατάξεις – λάστιχο του νομοσχεδίου η αστυνομία και άλλοι μηχανισμοί καταστολής θα έχουν υπερεξουσίες και θα αποφασίζουν αν τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς θα έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν. Θα μπορούν να απαγορεύουν ή να διαλύουν συγκεντρώσεις !

- Οι διαδηλώσεις θα απαγορεύονται με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

- Απαιτούνται τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

- Ανάγεται σε ιδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση – διαδήλωση.

Η μεγαλοεργοδοσία θέλει να μας ξεζουμίζει χωρίς να σηκώνουμε κεφάλι, ενώ ήδη κάνει νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των γυναικών. Πετάει χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στην ανεργία, επεκτείνει τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και μας υποχρεώνει να δουλεύουμε πιο εντατικά χωρίς δικαιώματα.

Γι αυτό μας θέλουν απομονωμένες, απογοητευμένες, μακριά από κάθε κοινωνική, συνδικαλιστική δράση. Με την περιστολή των διαδηλώσεων θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογική αγωνιστική μας δράση. Επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις μας για τα δικαιώματα μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, για τις σημερινές μας ανάγκες σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

Δε θα τους αφήσουμε

Δε θα ζητάμε άδεια από τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλέμπορους και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώσουμε απέναντί τους.

Δε θα σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας και τους μηχανισμούς που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που θέλουν να ενοχοποιήσουν τους αγώνες μας στο όνομα της “βίας” και της “ριζοσπαστικοποίησης”. Με την καταδίκη της ριζοσπαστικοποίησης επιδιώκουν να συκοφαντήσουν την οργανωμένη λαϊκή πάλη, αλλά και να υπονομεύσουν τις διεκδικήσεις μας που δεν χωράνε στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που υπηρετούν.

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, η ΟΓΕ στο πλάι του εργατικού λαϊκού κινήματος θα ακυρώσει στην πράξη το τερατούργημά τους. Κανένας δε θα σταματήσει το ποτάμι των διεκδικητικών μας αγώνων όσο υπάρχει η εκμετάλλευση και η καταπίεση, οι πόλεμοι και η προσφυγιά.

Η ομάδα γυναικών Αργους (Μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ στις 7 μμ στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο για να μην αφήσουμε να περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα. 

-Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας

Η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν έχει τέλος. Έρχεται η κυβέρνηση με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που φέρνει νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες. 

Αυτό που δεν πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών των εργαζόμενων στα super market, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, επιδιώκουν τώρα στο όνομα «της τάξης και της ασφάλειας».

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ! 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ! 

Η επιστροφή στην κανονικότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο, σημαίνει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλείας, διαδηλώσεις στα μέτρα των εργοδοτών και εργαζόμενοι με σκυμμένο κεφάλι. Θέλουν τους εργάτες και συνολικά το λαό άφωνο, στο περιθώριο και τους αγώνες του στο γύψο!

Τους φοβίζει ο οργανωμένος μας αγώνας, η φωνή μας που ενώνεται με όσους βιώνουν την εκμετάλλευση, την αδικία και διεκδικούν για να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας! 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 7:30ΜΜ
ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Καλούμε τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία του νομού, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους να καταδικάσουν αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ και να συμμετέχουν την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 7:30, σε πλατιά παρέμβαση στην Ενδεκάτη Ναυπλίου.

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!! ΌΛΟΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!! 

Η διοίκηση