Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

του ΠΕΤΡΟΥ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ

γραφει ο

Δεν ξέρω σε ποιο άθλημα διέπρεψε ως αθλητής, πάντως η αθλητική εμπειρία του φαίνεται...από τον τρόπο που ξεγλιστρά σαν χέλι.
Το καλό με την προηγούμενη ανάρτηση μου είναι ότι μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί με βασικά πράγματα που πρέπει να ασχολείται ένας Δήμαρχος, και όχι με το αν θα φέρει την Αναστασία Γιουσέφ για βασίλισσα του καρναβαλιού.
Να τα πάρουμε ένα - ένα, γιατί είδα ότι έκατσε και ασχολήθηκε αλλά δεν τα κατάλαβε καλά.
1) Το ΓΠΣ πάτησε πάνω στις ΖΟΕ, γιατί ο λόγος δημιουργίας των ΖΟΕ ήταν κατά κύριο λόγο η προστασία του περιβάλλοντος από την άναρχη αστική επέκταση. Πιο συγκεκριμένα μπορείς να δεις αγαπητέ Δημήτρη, την περιοχή προστασίας του Ερασίνου όπου στις μεν ΖΟΕ έχει χαρακτηριστεί 4α και στο ΓΠΣ ως ΠΕΠ1.
Λοιπόν Δημήτρη, αν διαβάσεις τους όρους δόμησης, για το τι επιτρέπουν και τι απαγορεύουν, θα δεις ότι ταυτίζονται. Επισυνάπτω και φωτο για να δεις και αν υπάρχει ταύτιση, μέσα από το ΦΕΚ του ΓΠΣ Αριθ. Φύλλου 269 12/7/2010 - Το μακρινό 2010 όταν εκλέχθηκες πρώτη φορά, τότε με τα τελεφερίκ
2) Οι ΖΟΕ φτιάχτηκαν γι αυτό που σου είπα είτε σ' αρέσει, είτε όχι. Αυτό σημαίνει και ετυμολογικά ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι ο Ερασίνος είναι βιότοπος και αν δεν υπήρχε ισχυρό νομικό πλαίσιο το οποίο κατισχύει των υπολοίπων αυτή τη στιγμή θα είχε γεμίσει αυθαίρετα που κανένας Δημαρχούκος σαν και εσένα που λέει σε όλους ΝΑΙ δεν θα είχε τα άντερα να τα γκρεμίσει. Γκέγκε; ( Για να μιλήσουμε και στα αρβανίτικα). Όσο για το να τα πούμε στο Δημοτικό συμβούλιο, προφανώς φοβάσαι και τα βάζεις στις 1.30μ.μ με ειδοποίηση μια μέρα πριν, γιατί πάλι θα κάθεσαι μουγκός όταν μιλάω ή θα αρχίσει να μου λες άρες μάρες κουκουνάρες.
3) Τώρα να είμαστε σοβαροί, μου λες οτι 10 χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία γιατί καθυστερεί το υπουργείο. Θα σου πω ΕΓΩ ποιος είναι ο λόγος.
Φοβάσαι ότι θα γίνεις κακός και θα χάσεις την ψήφο, όταν θα πρέπει να κόψεις τα οικόπεδα και βάσει των πράξεων αναλογισμού οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εισφέρουν σε γη και σε χρήμα καθώς οι αξίες των οικοπέδων πλέον, και οχι απλών αγροτεμαχίων, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία. Καθαρά ψηφοθηρικά φοβάσαι να στεναχωρήσεις τους συμπολίτες σου που θα αντιδράσουν γιατί δεν βλέπουν το μακροπρόθεσμο όφελος, κάτι το οποίο οφείλει να βλέπει ενας πολιτικός που δεν είναι απλά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ του Δήμου επί μια 10ετία.
4) Σχετικά με τον ΒΙΟΠΑ, ποιος σου μίλησε παλικάρι μου για πράξη εφαρμογής του ΓΠΣ; Να στο πω πιο απλά, το ΓΠΣ είναι το Σύνταγμα ή αλλιώς το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ για έναν σοβαρό Δήμαρχο. Θέτει τα όρια που θα κινηθείς, καθορίζει χρήσεις, δεν σου λέει τις διαδικασίες που πρέπει να κάνεις και αν πρέπει να πας στο γραφείο της Σούλας στον 2ο. Η ασχετοσύνη σου είναι απερίγραπτη και αυτός είναι και ο λόγος που τίποτα πέραν απο φανφάρες δεν γίνεται στο Δήμο.
5) Ασχολίαστο το ότι είναι μεγάλο το κόστος των μελετών για τους οικισμούς όταν ξοδεύουμε κάθε χρόνο 200.000€, για να σουλατσάρουν 10 security στο κέντρο της πλατείας.
6) Σχετικά με τις άδειες δόμησηςτου Δήμου μας θα σου κάνω την εξής πράξη.
Πληθυσμός Επιδαύρου (~9.
000 κατ.)+ Πληθυσμός Ναυπλίου (~32.000κατ.) = 41.000κατ. < Πληθυσμού Άργους (42.000κατ.)
Ήμουν σίγουρος οτι θα χρησιμοποιηθεί αυτή η δικαιολογία, αλλά τα νούμερα μιλάνε, όπως και αν ρωτήσεις τους μηχανικούς στο Άργος θα σε ενημερώσουν για το πόσο εύκολο είναι να βρει ένα καθαρό οικόπεδο στο Άργος κάποιος που θέλει να οικοδομήσει.
Αντίστοιχα κάνε μια βόλτα στο Ναύπλιο, στην περιοχή απέναντι από το στρατόπεδο (περιοχή Ροδίου), στην Αγ. Αγ. Κυριακή, και ρίξε μια ματιά πόσες οικοδομές σηκώνονται και αν ψάξεις και τους ιδιοκτήτες θα δεις οτι είναι και Αργείτες.
Δες πόσες αγοραπωλησίες ακινήτων γίνονται στο Ναύπλιο.
Δες τις εμπορικές αξίες των ακινήτων και δεν μιλάω για το παλιό Ναύπλιο, σε πάω και μέχρι Αγ. Κυριακή, αν οχι και Αγ. Ανδριανό...
Αν καταλάβουν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες του κέντρου που βρίσκονται οι αξίες των ακινήτων τους, άρα και η περιουσία τους θα σε κυνηγάνε πάνω στο γεφυράκι...
Έτσι για κατακλείδα, θα σου θυμίσω οτι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.
Την τελευταία φορά που μου έλεγες οτι λέω ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ κατέληξες να σπας το ΓΕΦΥΡΑΚΙ με σφυρί και να επιδιορθώνεις το σφάλμα.
(Αδυνατώ να πιστέψω οτι με λέει ΤΕΜΠΕΛΗ κάποιος που δεν έχει δουλέψει ΠΟΤΕ!)
Υ.Γ.1 :Την επόμενη φορά να τα διαβάσεις καλύτερα οχι μόνο σουβλάκια απο κάτω...
Υ.Γ.2 : Όσο για τη επισυναπτόμενη ανάρτηση στο προηγούμενο, είναι άρθρο δικηγόρου αντιπροσώπου στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σίγουρα πιο καταρτισμένου από τους συμβούλους σου πάνω σε Πολεοδομικά θέματα, και εννοείται πως δεν επικαιροποιούνται οι αρθρογραφίες... Το παρέθεσα όχι σαν κάποιο νομικό έγγραφο αλλά για να μπορεί κάποιος που δεν γνωρίζει, όπως ΕΣΥ, να πάρει μια ιδέα...