Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Πρόσβαση στις παραλίες του Δήμου Άργους Μυκηνών

Πρόσβαση στις παραλίες του Δήμου Άργους Μυκηνών για όλους
 Υποδομές στηριζόμενες σε καινοτόμα συστήματα πρόσβασης, που διασφαλίζουν την αυτόνομη και ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ, καθώς και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ. πρόκειται άμεσα να τοποθετηθούν στον Δήμο Άρ
γους-Μυκηνών σε σημεία των παραλιών του.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με θέμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με προϋπολογισμό 239.971€.

Ο Δήμος διενεργεί ήδη διαγωνισμό με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων υποδομών σε παραλίες του Δήμου Άργους-Μυκηνών για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα».

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος θα τοποθετηθούν στις παραλίες:
-Νέας Κίου,
-Άργους (Τημένιο),
-Μύλων και
-Κιβερίου.

Σε κάθε παραλία, προβλέπεται η εγκατάσταση διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, ντουζιέρα, πακέτο τηλεμετρίας, ξύλινος διάδρομος, φωτοσυναγερμός, σήμανση, αποδυτήρια και χημική τουαλέτα.


Η δημοτική αρχή δηλώνει πως η στήριξη των ΑμεΑ αποτελεί βασικό της μέλημα, γι' αυτό και έχει προβεί σε ενέργειες, όπως η ράμπες κατά μήκος των πεζοδρομίων, οι θέσεις πάρκινγκ αλλά και η στελέχωση του τμήματος εξυπηρέτησης/παραπόνων ΑμεΑ στον 1ο όροφο του Δημαρχείου του Άργους