Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Αργολίδα - Πορεία μετανάστων (βιντεο)

Περίπου 100  μετανάστες  απο την δομή του Γαλαξία έκαναν πορεία με τα πόδια(4 χιλ) στο Κρανίδι .διαμαρτυρόμενοι για τη συνέχιση της καραντίνας ,αλλά και για τις συνθήκες διαβίωσης τους και την μεγαλη καθυσ
τέρηση από το Ελληνικό Κράτος στην ολοκλήρωση της διαδικασίας παροχής ασύλου.
Είναι απορίας άξιο πως το Ελληνικό κράτος επιλέγει την  μη εφαρμογή  υγειονομικών μέτρων που εχει αποφασίσει  η ίδια ,σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή,δημιουργώντας συνθήκες απευθείας σύγκρουσης της τοπικής κοινωνίας με τους ανθρώπους αυτούς.
Ευτυχώς επεδείχθη αξιοσημείωτη ωριμότητα  από τούς κατοίκους της περιοχής μας και ύστερα από 30 λεπτά οι μετανάστες αποχώρησαν ..χωρίς να γίνει το παραμικρό. Τα παράπονα είναι πολλά ,και από τους κατοίκους της περιοχής μας ,(κυρίως προς τη κυβέρνηση ,) .αλλά και απο τους πρόσφυγες που πλέον δεν μπορούν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης (στη δομή είναι 145 μικρά παιδιά) .και νοιώθουν εγκλωβισμένοι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση ..Μεγάλες οι ευθύνες ,του κράτους μας και της Υπατης Αρμοστείας.
Πιστεύω κάποιος να αναλάβει μια γενναία πρωτοβουλία ώστε να εξομαλυνθεί ,γιατί αλλιώς και να απεγκλωβίσει την Ερμιονίδα ,από αυτόν τον ιστό της αρνητικής  δημοσιότητας.που μας έχει τυλίξει .Ζητείται επιτέλους να επικρατήσει η κοινή λογική .