Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

"Απαιτείται θετική ενέργεια"

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

Ξεκινάει αύριο και η εστίαση
Απαιτείται θετική ενέργεια. Να κάνουμε όλοι το κάτι παρ
απάνω για να μειώσουμε την ζημιά στην τοπική οικονομία.
Απαιτούνται όμως και ισορροπίες. Χρειαζόμαστε μια πόλη ζωντανή. Με κατοίκους που να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες, με εμπορικά καταστήματα, με πανσιόν και ξενοδοχεία που να προσφέρουν σωστές συνθήκες στους επισκέπτες. Η πόλη ανήκει σε όλους και πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες συνεννοήσεις.
Απαιτείται να υπάρχουν δημόσιοι χώροι για τους πεζούς, για τα καροτσάκια μωρών και αναπήρων, για ποδήλατο και πατίνια. Πλατείες για να παίζουν τα παιδιά. Παγκάκια για παγωτό στο χέρι και παστέμπο.
Απαιτείται, με αυτά τα δεδομένα, να δείξουμε την καλή θέληση στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους. Με κανόνες ώστε να παρέχουν ασφάλεια στους πελάτες τους.
Είναι τεράστιο σφάλμα των εκπροσώπων τους οι πολλές προσωπικές ευχαριστίες. Μόνον κακό στους ίδιους κάνουν.
Οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν για πλήρη απαλλαγή τελών για όλο το 2020 και έτι περαιτέρω είναι απατηλές

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
Τώρα θα έπρεπε να είχαμε έτοιμο ένα σχέδιο για την επιμήκυνση της παραμονής των επισκεπτών στην πόλη.
Τώρα έπρεπε να γνωρίζουμε τι θέλουμε και πως να το προωθήσουμε.
Να βροντοφωνάζαμε το γεγονός που εμείς οι εραστές της πόλης το γνωρίζουμε πολύ καλά Οτι το Ναύπλιο μπορεί να είναι υπέροχο και για μια ολόκληρη εβδομάδα παραμονή. Μία εβδομάδα φανταστικές διακοπές στο Ναύπλιο, το Τολό, την Πλάκα, τα Ιρια και τα πέριξ
Να έχουμε ένα συνεκτικό ολοκληρωμένο σχέδιο για να το κοινωνήσουμε στην Ελλάδα και τον κόσμο. Να πούμε για τις παραλίες. Τις οργανωμένες και τις πιο κρυμμένες. Τους απίστευτους αρχαιολογικούς χώρους στο Ναύπλιο και γύρω από αυτό σε απόσταση μιας ώρας το πολύ.
Να προβάλλουμε τα μυστικά της εστίασης, στο Ναύπλιο, στα παραλιακά τριγύρω, στα ημιορεινά με τις ιδιαίτερες γεύσεις.
Να ξεκινήσουμε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Αυτό το ηλιοβασίλεμμα του Ναυπλίου!!!!!!! Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από Σαντορίνη και Νάξο
Αντί για αυτά ο Δήμος μας ξεκίνησε μια απλή στοιχειώδη προβολή με ένα πολύ κακό σύνθημα.
"Μόνο Ναύπλιο". Μα είναι δυνατόν; Ποιος το σκέφτηκε; Ακου "Μόνον Ναύπλιο". Αντί να δούμε συνεργασίες και συνέργειες. Με Αργος και Επίδαυρο και Ερμιονίδα. Με Κόρινθο που διαθέτει αυτήν την εκπληκτική Αρχαιομακεδονίτικη πολιτεία. Ακόμα και με Μεσσήνη, για την Αρχαία Ιθώμη. Αλλά και με Λεωνίδιο και την Μονή Ελωνας.
Πόσο πίσω είμαστε σε σκέψεις και ιδέες;
Αφήνω στην άκρη ότι η βασική φωτογραφία που εμφανίζεται πίσω από το κακό σύνθημα "μόνον Ναύπλιο", δείχνει τον Γύρο της Αρβανιτιάς που έχουν λησμονήσει ότι τον έχουν κλείσει λόγω επικινδυνότητας και ότι επί δέκα μήνες αδρανούν.
Ας βρούμε κάτι πιο ελκυστικό από αυτό το "ΜΟΝΟΝ ΝΑΥΠΛΙΟ" Dea del Mare είχαν πει πριν από κάποιες δεκαετίες οι Ιταλοί. Η θεά της θάλασσας
Τέτοια μας απογειώνουν. Ακου Μόνον Ναύπλιο"; Τι άχρηστος τοπικός σωβινισμός......