Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Χρονοδιάγραμμα των έργων επισκευής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης



Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα των έργων επισκευής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" και της επαναλειτουργίας της κεντρικής της εισόδου.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα το χρονοδιάγραμμα των έργων επισκευής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" και της επαναλειτουργίας της κεντρικής της εισόδου.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Πριν από έναν χρόνο, λόγω της πτώσης μικρού τμήματος της μετόπης του κτηρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης", η κεντρική είσοδος της βιβλιοθήκης σφραγίστηκε και η βιβλιοθήκη έμεινε κλειστή για το κοινό για περίπου πενήντα ημέρες, ενώ έκτοτε η πρόσβαση σ’ αυτήν γίνεται από την πίσω πόρτα του κτηρίου.
Δεδομένων αφενός της συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας της βιβλιοθήκης για την τοπική κοινωνία του Ναυπλίου αλλά και τους μελετητές της περιοχής και αφετέρου του χρονικού διαστήματος που έχει ήδη παρέλθει, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής ζητούν να γνωρίσουν το χρονοδιάγραμμα των έργων επισκευής και αποκατάστασης της μετόπης του κτηρίου και της επαναλειτουργίας της κεντρικής εισόδου.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.       Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των έργων επισκευής και αποκατάστασης της μετόπης του κτηρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" και της επαναλειτουργίας της κεντρικής της εισόδου».