Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

"Μπανιέρες Το κτήριο είναι αυθαίρετο...."

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό
Μπανιέρες
Το κτήριο είναι αυθαίρετο.
Το κτήριο είναι σε Ζώνη Α
Το κτήριο δεν ανήκει σήμερα τυπικά στο Λιμενικό Ταμείο.
Δεν πιστεύω ότι το έργο έγινε για να δημιουργηθεί μαγαζί μέσα στην θάλασσα. Δεν μπορεί να πάρει άδεια και δεν θα πάρει άδεια αν δεν αλλάξουν πολλά
Αδιαφορία. Μάλλον από μελετητικό λάθος προέκυψε όλο αυτό. Και αδιαφορία για να δουν τις μελέτες πριν τις ψηφίσουν άρον -άρον Και τώρα δεν μπορούν να τα διαχειριστούν
Θα το έχουμε ακριβώς έτσι για όλη μας την ζωή. Την δικιά μας και των παιδιών μας
Εκτός και αν μας ακούσουν
Εκτός και αν το 2023 οι πολίτες αντιληφθούν
Πως μία χρονική συγκυρία μας αποδεικνύει πράγματα
Τέλη του 2012 όλοι, με εντολή Πρωθυπουργού Σαμαρά, τρέχουν για να προλάβουν τις προθεσμίες για να υποβληθεί ο φάκελος για το λιμάνι για να ενταχθούν τα έργα με αυτή την ελλιπή μελέτη των οκτώ και κάτι χιλιάρικων μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2012.
Και τότε με ένα παράξενο τρόπο προέκυψε στην μελέτη το απίστευτο αυτό κρηπίδωμα μπροστά από τις Μπανιέρες. Κρηπίδωμα στις Μπανιέρες, ενίσχυση των προβλήτων με άλλο τρόπο σε όλο το άλλο λιμάνι!!!!!!
Ενδιαφερόταν άραγε κάποιος για τις Μπανιέρες για να το κάνει μαγαζί θάλασσα;
Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω πολύ.
31 Αυγούστου 2012 έληγε η προθεσμία να δηλωθούν οι ιδιοκτησίες που βρισκόντουσαν στο Ναύπλιο στο κτηματολόγιο. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πρέπει να αδιαφόρησε παντελώς. Αν υπήρχε ενδιαφέρον για τις Μπανιέρες θα έτρεχαν να το δηλώσουν.
30 Ιουλίου 2013: Ξεκινάει η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Ναυπλίου.
Οι Μπανιέρες, φίλοι μου, δεν καταχωρίστηκαν ως ιδιοκτησία του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου
Ανήκουν στο κομμάτι της παραλίας και του Δημοσίου.
Δεν έχουμε ιδιοκτησία στο κτήριο αυτό που πήγαμε να προστατεύσουμε με το λίθινο κρηπίδωμα!!!!!
Και επτά χρόνια τώρα ουδείς ενδιαφέρθηκε να αλλάξει την Κτηματολογική καταχώριση.
Δεν έχουμε πολύ καιρό ακόμα. Μετά οριστικοποιούνται όλα
Το “Ανάπλι εμπρός!” θα φέρει το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο.
Αλλά δεν είναι μόνον αυτό.
Το κτήριο ανεγέρθη τα έτη 1959-1960 Μετά το έτος 1955 οπότε όλα τα κτήρια ιδιωτικά και δημόσια χρειαζόντουσαν οικοδομική άδεια.
Αυθαίρετες οι Μπανιέρες.
Και στο κτήριο αυτό έγιναν από μισθωτή επιπλέον αυθαίρετες παρεμβάσεις. Και δημιουργήθηκαν μεγάλες δικαστικές εκκρεμότητες εκ τούτου. Και ποινική δικογραφία
Οι Μπανιέρες είναι σε ζώνη Αρχαιολογική Α. Τελείως αδόμητη. Το γεγονός ότι είχε και επιπλέον αυθαιρεσίες κάνει την νομιμοποίησή του ακόμα πιο δύσκολη. Υπάρχει και μια απόφαση του ΣτΕ. που δυσκολεύει τα πράγματα.
Και έρχονται οι δικοί μας εδώ το 2016 πλέον με το Master Plan του λιμανιού να προτείνουν λύση για την νομιμοποίηση. Να δημιουργήσουν εκεί , είπαν, Οικοδομικό Τετράγωνο. Αν είναι δυνατόν.
Τους είπε τότε η “άλλη πρόταση” την λύση . Δεν θέλουν να ακούσουν. Πιστεύουν ότι μπορούν. Αλλά δεν.,,,, Πέρασαν 4 χρόνια από τότε και τίποτα δεν κατάφεραν. Ακόμα αυθαίρετο το κτίσμα. Και δεν μας ανήκει. Δεν μπορούν να το εκμισθώσουν. Δεν έχουν δικαίωμα
Δεν μπορούν γενικά. Απλό είναι
Αν θέλουν μπορώ να τους πω το πως. Εχουμε αποδείξει και με προστάσεις στο Γηροκομείο ότι υπάρχουν λύσεις εκεί που είχαν επι δεκαετίες σηκώσει ψηλά τα χέρια Αρκεί να αποσύρουν το κατασκεύασμα.
Αλλως, ίσως το 2023.
Αλλως έτσι θα μείνει