Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

φίλε Τάσο για να ακούσεις συνολικά και τις άλλες απόψεις.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό
Ειλικρινά δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζο
υν όλοι στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου ποία η σημασία της Παραλίας και το βλέμμα προς το Μπούρτζι για τους Ναυπλιείς.
Το αφήνω λοιπόν στην άκρη, αν και θα έπρεπε να ρωτήσουν, αφού μάλιστα το master Plan προβλέπει το αγκυροβόλιο των τουριστικών σκαφών αλλού κάτι που θα ήταν από όλους αποδεκτό. Αλλά, φαίνεται, η εταιρία εκεί το ήθελε
Ας πάμε όμως στα οικονομικά του σχεδίου να παραχωρηθεί όλο το υδάτινο στοιχείο στον χώρο μπροστά από την προβλήτα από το θερινό Τριανόν μέχρι τον Στράτο σε ιδιωτική εταιρία για αποκλειστική εκεί αγκυροβόληση των σκαφών της.
Μας είπαν ότι δεν είναι μόνον τα τριακόσια του λυομένου που θα λάβει το Λιμενικό Ταμείο, αλλά θα υπάρξουν και αντισταθμιστικά. Ποια; Μα η απόφαση ήδη ελήφθη. Από εδώ και μπρός στηριζόμαστε μόνον στην καλή θέληση της εταιρίας
Μας είπαν επίσης ότι δεν θα είναι μόνον το τριακοσάρι το μήνα που θα εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο αλλά θα είναι και τα λιμανιάτικα.
Για να το δούμε
Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα δεκάμετρο καταμαράν (βασικά για εταιρία εκμετάλλευσης καταμαράν μιλάμε) που θα αγκυροβολήσει στην προβλήτα στην Ακτή Μιαούλη. Στο καλύτερο σημείο της υφηλίου. Καλύτερο από το Μονακό. Ειλικρινά το πιστεύω. Θέα Μπούρτζι από την μία, θέα φωτισμένο Παλαμήδι και Ακροναυπλία και όλος ο Ψαρομαχαλάς και τα Βραχατέικα από την άλλη. Αξία ανεκτίμητη. Πόσο θα πληρώσει λοιπόν η εταιρία για το αγκυροβόλιο αυτό; Πόσο λέτε; Για πείτε; Δεν θα πληρώσουν λοιπόν ούτε έναν Ελληνικό καφέ αν τον πάρουν στο διπλανό καφεζαχαροπλαστείο, Δύο ευρώ ακριβώς ημερησίως. Καλά ακούσατε.
Η εταιρία αυτή ξεκίνησε από την Κω. Πείτε τώρα πόσο κάνει το ημερήσιο αγκυροβόλιο στην μαρίνα της Κω για το ίδιο ακριβώς καταμαράν. 18 φορές παραπάνω. 35,78 ευρώ ημερησίως .
Βάλτε τώρα την ετήσια διαφορά για αγκυροβόληση δέκα δωδεκάμετρων καταμαράν. Τα ετήσια λιμανιάτικα στο Ναυπλιο 8.760 ευρώ και στην μαρίνα Κω 41.460 ευρώ. Περιμένουμε λοιπόν τα αντισταθμιστικά μετά την απόφαση που τους παραχωρήσαμε το πιο καταπληκτικό κομμάτι της παραλίας μας.
Αααα.... Ηδη διαφημίζουν δρομολόγια Ναυπλιο-Αθήνα. Με δεκαπεντάμετρο γιωτ, για την εβδομάδα πριν το Δεκαπενταύγουστο, θα πρέπει να πληρώσετε 5.840 ευρώ (και σας κάνουν έκπτωση 20%). Το λιμάνι μας θα εισπράξει 3 ευρώ ημερησίως. Ολα ωραία θα ήσαν αν του δίναμε το σωστό αγκυροβόλιο ανατολικά από το Πι, όπως προβλέπεται στο Master Plan και.... εντάξει όχι μόνον τρία ευρώ. Ειμαι φαντικά υπέρμαχος του να γίνει το Ναύπλιο σημείο εκκίνησης των γιώτ. Αλλα από την κατάλληλη θέση και με τις ορθές χρεώσεις
Και τους δίνετε και γραφείο στη μόστρα επί της Ακτής Μιαούλη με ένα τρακοσάρι τον μήνα!!!
Εγώ θα έλεγα να κάνουμε μία συνάντηση , φίλε Τάσο για να ακούσεις συνολικά και τις άλλες απόψεις.
Θεωρώ πολύ πιθανόν ότι δεν σε ενημερώνουν εκεί.


Κώστας Καράπαυλος