Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Το ΠΥΣΠΕ Αργολίδας συνεδρίασε εκτάκτως

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Το ΠΥΣΠΕ Αργολίδας συνεδρίασε εκτάκτως για τον προσδιορισμό κενών θέσεων και πλεονασμάτων της περιοχής μας προκειμένου να καταρτιστεί ο πίνακας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, στη γενική και στην ειδική αγωγή. Η εκτίμηση του ΠΥΣΠΕ Αργολίδας για τα οργανικά κενά του νομού μας έχει ως εξής: (όπου υπάρχει η ένδειξη (+) σημαίνει πλεόνασμα ενώ η ένδειξη (-) σημαίνει έλλειμμα):

• Διαφώνησα με τον τρόπο υπολογισμού των οργανικών κενών και καταψήφισα την πρόταση, καθώς ο συγκεκριμένος υπολογισμός που υποδεικνύει το Υπουργείο δεν αποτυπώνει τα οργανικά κενά σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων μας και τις αποφάσεις των Γ.Σ. του κλάδου μας: 1/20 μαθητές στα Δημοτικά, 1/15 στα Νηπιαγωγεία και υπεύθυνος εκπαιδευτικός στο ολοήμερο πρόγραμμα.
• Σημειώνω πως στα κενά υπολογίστηκαν οι περσινές μεταβολές σχολικών μονάδων (+4 ΠΕ70 και +1 ΠΕ60) καθώς και οι περσινές συνταξιοδοτήσεις (3 ΠΕ60, 8 ΠΕ70, 1 ΠΕ71). Στα κενά επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά που θα δημιουργηθούν από τις πιθανές μεταθέσεις σε άλλες Διευθύνσεις.
• Οι φετινές συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων θα υπολογιστούν στα οργανικά κενά της επόμενης χρονιάς.
Σύμφωνα με ενημέρωση του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη, την Τρίτη 25/2 ξεκινούν οι διαδικασίες μεταθέσεων, αφού θα εξετάσει το ΚΥΣΠΕ τις αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε δομές Ειδικής Αγωγής (εξέταση προσόντων Ειδικής Αγωγής, αμφισβητούμενες αιτήσεις, κλπ.).
Όπως δείχνουν τα πράγματα, μέχρι την Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι τις 4 Μαρτίου θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, ώστε στην πορεία να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή.
Μέσα στον Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν και οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών στη Γενική Αγωγή.

Giorgos Katsouris