Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ελένη Γκαμίλη: «Παραλάβαμε ένα οικονομικό χάος»

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο.
Οσονούπω συμπληρώνονται οκτώ μήνες από την ημέρα της πανηγυρικής επικράτησης της Δημοτικής παράταξης του νέου δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου.
Της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρώτου πολίτη του δήμου Ερμιονίδας, τυγχάνει η κ. Ελένη Γκαμίλη, η οποία ανέλαβε ως αντιδήμαρχος των νευραλγικής φύσεως Οικονομικών Υπηρεσιών του εν λόγω ΟΤΑ.
Διαβάστε την ακόλουθη συνέντευξη που η ίδια παρέθεσε στον εκδότη της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Κώστα Πρώιμο.
Κώστας Πρώιμος: Αναλάβατε την διοίκηση των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Ερμιονίδας, σε μια κρίσιμη περίοδο. Μπορείτε να αποτιμήσετε την κατάσταση την οποία παραλάβατε;
ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΜΙΛΗ: Όπως ίσως γνωρίζετε, η οικονομική υπηρεσία του Δήμου αποτελεί την κινητήριο του δύναμη. Εδώ, σε εμάς, έχουν αφετηρία τα πάντα αλλά και σε εμάς καταλήγουν σχεδόν όλα τα θέματα. Αναμφισβήτητα, απαιτείται σοβαρό πρόγραμμα και νοικοκυροσύνη για να λειτουργήσει σωστά ο Δήμος και να εναρμονιστεί στις ραγδαίες και πολυδιάστατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα γύρω μας. Όσο για την κατάσταση που παραλάβαμε συχνά παρακολουθείτε και γίνεστε κι εσείς αποδέκτες των σχετικών δημοσιευμάτων και των δελτίων τύπου του Δήμου μας, όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να κατανοήσει πλήρως τι γινόταν κατά την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία.
Κώστας Πρώιμος: Τα περιμένατε χειρότερα ή καλύτερα τα πράγματα;
ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΜΙΛΗ: Στην συγκεκριμένη ερώτηση θα μου επιτρέψετε να απαντήσω ορθά και κοφτά. Διότι ως ελεύθερη επαγγελματίας στη ζωή μου ως σήμερα έχω μάθει και λειτουργώ με τάξη και συνέπεια. Πιστεύω λοιπόν ακράδαντα, πως χειρότερο διοικητικό και οικονομικό χάος δεν έχει υπάρξει.
Κώστας Πρώιμος: Να υποθέσω ότι μέσα σας δεν μετανιώσατε για την αποδοχή της ανάληψης των συγκεκριμένων διοικητικών σας καθηκόντων…
ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΜΙΛΗ: Φυσικά και όχι. Έκανα μια συνειδητή πολιτική επιλογή.
Κώστας Πρώιμος: Δεδομένης της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης εκτιμάτε πως η ανάληψη αυτού του νευραλγικού πόστου θα μπορούσε να μετατραπεί σε «καυτή πατάτα» στα χέρια της Παράταξης Γεωργόπουλου; Θα εκπονήσετε κάποιο ορθολογικό σχεδιασμό για την εξυγίανση του δήμου;
ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΜΙΛΗ: Κοιτάξτε, σίγουρα τα οικονομικά δεδομένα, λόγω τις μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης που έπληξε με τον πιο βάναυσο τρόπο την χώρα μας πλέον έχουν επιφέρει ένα αρνητικό κλίμα, με την ανησυχία και το φόβο για το «αύριο» να επικυριαρχούν. Ωστόσο, ένας ορθολογικός προγραμματισμός, σε συνδυασμό με σωστά μελετημένες κινήσεις και την νομιμότητα ως γνώμονα, θα αποτρέψουν κάθε περίπτωση «καυτής πατάτας» όπως εσείς λέτε. Απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή έχοντας υπόψην μας τις περισσότερες οικονομικές παθογένειες προγραμματίσαμε και σχεδιάσαμε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης για το Δήμο Ερμιονίδας. Ευελπιστούμε άμεσα να φανούν τα πρώτα απτά αποτελέσματα..”
Κώστας Πρώιμος: Συμπληρώνουμε ήδη το πρώτο πεντάμηνο επί δημαρχίας Γιάννη Γεωργόπουλου. Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε το πολιτικό στοίχημα για την ριζική αλλαγή της σελίδας στα κυρίως στα αναπτυξιακά δρώμενα του δήμου Ερμιονίδας;
ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΜΙΛΗ: “Οι πολίτες του πολύπαθου Δήμου μας επέλεξαν με ιδιαιτέρως μεγάλη διαφορά την παράταξη μας να διοικήσει, να εξυγιάνει και ασφαλώς να χαράξει μια αναπτυξιακή πορεία στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας. Όπως αντιλαμβάνεστε, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε πιστά το πρόγραμμα μας και να «αλλάξουμε επιτέλους σελίδα» στον τόπο μας.”