Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ανδριανός στην εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανδριανός στην εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου

Ανδριανός στην εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας: «Σ’ αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα μας συγκυρία, για μια ακόμη φορά η παράταξή μας θα οδηγήσει της χώρα μπροστά. Με περηφάνεια και αυτοπεποίθηση, με πίστη και αισιοδοξία με εμπιστοσύνη προς τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ενεργή συμμετοχή όλων μας, για μια ακόμη φορά θα πράξουμε το εθνικό καθήκον.».
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ναυπλίου, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συγχαρητήρια στη ΔΗΜΤΟ Ναυπλίου όχι βεβαίως μόνο για τη διοργάνωση της αποψινής εορταστικής βραδιάς, αλλά και για τους αγώνες που μαζί δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια για την πατρίδα και την παράταξη, για τους αγώνες που έφεραν το καλοκαίρι που μας πέρασε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας.
Θέλω να καλωσορίσω στο Ναύπλιο και την Αργολίδα τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, έναν νέο επιστήμονα με ήθος και αξιοπρέπεια, έναν ενεργό πολίτη και πολιτικό που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη προσφέρει πολλά και σημαντικά για την έμπρακτη κατοχύρωση της ισότητας των δικαιωμάτων σε όλους τους Έλληνες, και συνεχίζει να προσφέρει στην πατρίδα και την κοινωνία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Φίλες και φίλοι,
Λίγους μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου, η μεγάλη ποιοτική αλλαγή για την οποία δεσμευθήκαμε στους πολίτες είναι ήδη εμφανής σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Η Ελλάδα αφήνει οριστικά πίσω της την επώδυνη περιπέτεια της κρίσης και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Από παράδειγμα προς αποφυγή, η χώρα μας μέρα με τη μέρα γίνεται παράδειγμα ανάκαμψης και αναδημιουργίας. Η αισιοδοξία επιστρέφει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στη διεθνή αποτίμηση της πορείας της Ελλάδας.
Απέναντι στην ανυποληψία και την ανευθυνότητα της προηγούμενης πενταετίας, εμείς τηρούμε κατά γράμμα το συμβόλαιο τιμής που συνάψαμε με τους πολίτες: Για την ουσιαστική μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών στις οικογένειες και τις επιχειρήσεις. Για τη δημιουργία πολλών νέων, πραγματικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Για την αποκατάσταση της νομιμότητας παντού. Για την ουσιαστική, ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας, του σημαντικότερου εργαλείου ανάπτυξης και κοινωνικής κινητικότητας που διαθέτουμε. Για τη ριζική αλλαγή της σχέσης πολίτη και κράτους. Για την αποτελεσματική υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων.
Όπλα μας σ’ αυτή την προσπάθεια είναι η ειλικρίνεια, η αποτελεσματικότητα, η σοβαρότητα, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός απέναντι στους πολίτες και τους θεσμούς. Κάθε μέρα που περνά η μεγάλη, ριζική αλλαγή προς το καλύτερο διευρύνεται και εμπεδώνεται.
Βεβαίως, οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες και δύσκολες.
Πρώτα απ’ όλα, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας απαιτεί μια κυβέρνηση που διαθέτει το κύρος, τη σοβαρότητα και το σθένος να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα. Καθώς τα σύννεφα πυκνώνουν σε Ελλάδα και Κύπρο, αρκεί μόνο να φανταστούμε πόσο επικίνδυνο θα ήταν σήμερα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας η προηγούμενη αποδεδειγμένα αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση.
Η δική μας εθνική στάση είναι ξεκάθαρη: Με αποφασιστικότητα, με αυτοπεποίθηση, με όπλο το διεθνές δίκαιο και την αποτρεπτική ικανότητα των ενόπλων μας δυνάμεων, ενεργοποιώντας πολύτιμες διεθνείς συμμαχίες, θα σταματήσουμε αποτελεσματικά κάθε προσπάθεια καταπάτησης των συμφερόντων της πατρίδας.
Δεύτερη μεγάλη πρόκληση, βεβαίως το μεταναστευτικό. Ένα πρόβλημα που χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης από την Τουρκία, και γιγαντώθηκε από την εντελώς ανεύθυνη και ιδεοληπτική στάση της προηγούμενης κυβέρνησης. Εμείς, σε αντίθεση με όσους έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ότι οι μετανάστες λιάζονται στις πλατείες, ακούμε και κατανοούμε τη φωνή αγωνίας των τοπικών κοινωνιών. Και η αλλαγή της πολιτικής θα αρχίσει σύντομα να παράγει εμφανή αποτελέσματα και σ’ αυτό το κρίσιμο μέτωπο.
Τρίτη πρόκληση, η αναστροφή της μεγάλης εξόδου των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, αλλά και η αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος. Κι εδώ η απάντησή μας είναι πολυμέτωπη. Αφορά την αναβάθμιση των πανεπιστημίων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά και την ενίσχυση των νέων ανθρώπων ώστε να πάρουν ευκολότερα την απόφαση να κάνουν οικογένεια.
Τέλος, πρόκληση είναι βεβαίως και η προώθηση των έργων και των παρεμβάσεων στις τοπικές μας κοινωνίες. Εδώ στην Αργολίδα, είδαμε επί ΣΥΡΙΖΑ έργα ώριμα και αναγκαία να καρκινοβατούν ή και να παγώνουν τελείως. Η ολοκλήρωση του Ανάβαλου, τα έργα στο λιμάνι του Ναυπλίου, τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου πρέπει να προχωρήσουν.
Όπως επίσης πρέπει να δείξουμε έμπρακτα ότι επιτέλους το κράτος από δυνάστης μπορεί να γίνει αρωγός και συμπαραστάτης του αγρότη, του καταστηματάρχη, του επαγγελματία στον τουρισμό, του νέου επιστήμονα.
Αυτές είναι επιγραμματικά οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας αυτή τη χρονιά. Και για να τις κατακτήσουμε, η συμβολή όλων μας, η ενεργή συμμετοχή της βάσης στην κοινή προσπάθεια είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.
Όπως όλα αυτά τα χρόνια, σας ζητώ μαζί να αναδεικνύουμε τα κρίσιμα ζητήματα στην κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικούμε τις κατάλληλες λύσεις για την Αργολίδα και τους ανθρώπους της. Και ταυτόχρονα, να πολλαπλασιάζουμε το μήνυμα της μεγάλης, ποιοτικής, υπεύθυνης αλλαγής που συμβαίνει στην πατρίδα μας, κάνοντας μέτοχο σ’ αυτή την προσπάθεια κάθε συμπολίτη μας ανεξάρτητα από ιδεολογική αφετηρία και εκλογική συμπεριφορά.
Σ’ αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα μας συγκυρία, για μια ακόμη φορά η παράταξή μας θα οδηγήσει της χώρα μπροστά. Με περηφάνεια και αυτοπεποίθηση, με πίστη και αισιοδοξία με εμπιστοσύνη προς τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ενεργή συμμετοχή όλων μας, για μια ακόμη φορά θα πράξουμε το εθνικό καθήκον.Είναι στο χέρι μας το 2020 να είναι η χρονιά που αξίζει στην πατρίδα και την κοινωνία μας».