Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Το πράσινο σημείο, κατοχυρωμένο νομικά, ξεκινά την μεταφορά των απορριμμάτων της Ερμιονίδας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το πράσινο σημείο, κατοχυρωμένο νομικά, ξεκινά την μεταφορά των απορριμμάτων της Ερμιονίδας.
Όμιλος Ραψωματιώτη: 
Ερμιονίτες και Ερμιονίτισες, 

Έχουν ειπωθεί, έχουν γραφτεί αλλά και έχουν γίνει πολλά για μας, χωρίς εμάς.

Μας έχουν κατηγορήσει, έχουν πει και γράψει ανακρίβειες αλλά ταυτόχρονα και μας έχουν αγαπήσει και θέλουν να ξαναδουλέψουμε .

Το  ερώτημα μας είναι, “έχουμε κάνει κακό στον Δήμο σας ή έχουμε προσφέρει;”

Ξέρουμε ότι έχουμε κάνει κακό σε κάποιους γιατί δεν ασχοληθήκαμε με την επιβίωση τους.

Ξέρουμε ό,τι κανένας δεν έχει αμφισβητήσει την πραγματικότητα της διαχείρισης και τη διαφάνεια της διαδικασίας.

Ξέρουμε ότι κανένας δεν έχει, ούτε καν, υπαινιχτεί για περιβαλλοντική μόλυνση, πάρα μόνο για τυπικές αδειοδοτικές παρατυπίες οι οποίες όμως δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν λόγω της νομοθεσίας, του περιφερειακού σχεδιασμού και του ΣΔΙΤ .

Τώρα έχει έρθει η ώρα να μην μπορούμε να κατανοήσουμε, πως είναι δυνατόν να νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να μας χρησιμοποιούν, είτε θετικά, είτε αρνητικά, ανάλογα με τη στιγμή και όπως τους συμφέρει να αλλάζουν απόψεις, ακόμη και στην ίδια γραπτή τους δήλωση.

Προφανώς και δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές διαφορές στον Δήμο και στην Περιφέρεια και δεν παίρνουμε θέση σε αυτές.

Βοηθήσαμε και πληρώσαμε πολλά που δεν μας αναλογούσαν.

Έχουμε δηλώσει στη νυν Δημοτική αρχή αλλά και στον πρώην  Δήμαρχο, ότι για να συνεχίσουμε θα πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλοποίηση της διαδικασίας, που θα μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε έως την έναρξη της διαδικασίας στα πλαίσια της διαχείρισης της Περιφέρειας.

Ενημερωθήκαμε από τον Δήμαρχο και είδαμε στο διαδίκτυο την επαναφορά της άδειας μας, χωρίς καν δική μας αίτηση και χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για την συγκεκριμένη διαδικασία .
Παρόλα αυτά, τρέξαμε στην υπηρεσία στο Ναύπλιο για να την παραλάβουμε,  Δευτέρα πρωί, και να έχει έτσι νόμιμη ισχύ και για εμάς.

Παράλληλα με γραπτό αίτημα μας, ζητήσαμε διευκρινίσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει πάλι η παραμικρή δυνατότητα για οποιονδήποτε να κάνει την όποια καταγγελία ή να προσπαθήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία  του πράσινου σημείου –Σταθμού μεταφόρτωσης.

Σήμερα 20/12/2019 μας κοινοποιήθηκε έγγραφο από την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Πελοποννήσου  με την υπογραφή του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, όπου οριστικά κλείνει κάθε δυσκολία και πρόβλημα που έχει να κάνει με την παραλαβή, μεταφόρτωση, μεταφορά και διαχείριση των απορριμμάτων.

Τέλος οριστικό στα όποια προβλήματα .

Νέα αρχή στην διαχείριση των απορριμμάτων και στη συνεργασία μας με τον Δήμο και την Περιφέρεια .

Το πράσινο σημείο κατοχυρωμένο νομικά, ξεκινά από σήμερα  20/12/2019 την μεταφορά των απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του Ομίλου μας, για διαχείριση.

Για τον Όμιλο  Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη  Ι.Κ.Ε. 
Ραψωματιώτης Δημήτρης