Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΕΛΛΑΔΑ 2019 - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ - ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Μετά  την επιστολή  του συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων 5ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου σειρά  έχει  η επιστολή  του διευθυντή του σχολείου:
Αίτημα προς τον Δήμο για κατασκευή διδακτηρίου από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Κύριε Δήμαρχε

Είμαστε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου. Το σχολε
ίο μας έχει 130 μαθητές, 10 εκπαιδευτικούς και 1 άτομο βοηθητικό προσωπικό. Εξυπηρετεί εκπαιδευτικά σε α/θμιο επίπεδο, μια μεγάλη και πολυπληθή περιοχή που εκτείνεται από τη γειτονιά Νέο Βυζάντιο μέχρι το Στρατόπεδο και τα όρια της Αγίας Κυριακής. 

Το σχολείο μας αν και έχει ιδρυθεί από το 1989 με διάταγμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ( ΠΔ 451/1989 δημοσιευμένο στο ΦΕΚ 197/8-09-1989), μέχρι σήμερα δεν έχει δική του στέγη. 

Έχει έδρα και στεγάζεται στο κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Ταυτόχρονα επειδή ο χώρος δεν είναι αρκετός το σχολείο μας μαζί με το 2ο Δημοτικό, απλώνεται σε ακτίνα 500μ γύρω από το κεντρικό διδακτήριο σε ενοικιαζόμενες αίθουσες. 

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί αρκετές ιδέες, έχουν κατατεθεί γραπτά αιτήματα, έχουν ακουστεί αρκετές προφορικές διαμαρτυρίες και έχουν ερευνηθεί αρκετοί χώροι προς στέγαση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. 

Όλο αυτόν τον καιρό το σχολείο μας εκτός από την τυπική εκπαίδευση στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος έχει ολοκληρώσει και συνεχίζει να σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, έχει πάρει μέρος με επιτυχία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, εφαρμόζει και προωθεί νέες εκπαιδευτικές ιδέες και πρακτικές,  ενδιαφέρεται για τη συναισθηματική νοημοσύνη των μαθητών και ασχολείται δημιουργικά με υλοποιήσεις τεχνικών του εκπαιδευτικού δράματος. 

Στόχος μας ένα όμορφο, χαρούμενο και αποτελεσματικό παιδαγωγικό – σχολικό περιβάλλον. Κύριε Δήμαρχε , Ζητάμε εκ νέου ένα σύγχρονο, λειτουργικό σχολικό κτήριο, όπου θα στεγάσουμε «το Σχολείο που ονειρευόμαστε» εμείς το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, οι μαθητές, ο σύλλογος γονέων και η κοινωνία του Ναυπλίου. 

Είμαστε πρόθυμοι στο να οργανώσουμε ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια που αφορούν το σχολείο σαν διδακτήριο, σαν οργανισμό που μαθαίνει και να βοηθήσουμε σε οτιδήποτε μας χρειαστείτε. Με τιμή 

Ο δ/ντής του Σχολείου 
Δίπλας Δημήτρης