Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Γ. Γκιόλας: Επιστροφή στο μεσαίωνα η πολίτικη της κ. Κεραμέως

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Γκιόλας
Ο Γιάννης Γκιόλας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, στη συνέντευξή του στο Κόκκινο 105,5 και στο Γιώργο Τραπεζιώτη, την Παρασκευή, 06/09/2019 :


1. Σημείωσε, αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θυμίζουν εμφυλιοπολεμική περίοδο και τελούν σε πλήρη απόκλιση από τα όσα πρεσβεύουν οι «μένοντες στην» ή οι «στραμμένοι προς την» Ευρώπη, όπως οι κυβερνώντες θέλουν να αυτοαποκαλούνται.

2. Διερωτήθηκε τι σχέση έχουν οι ιεροδιδάσκαλοι με την εκπαίδευση των νεοελλήνων.

3. Επεσήμανε το ανταγωνιστικό πνεύμα που καλλιεργείται στους μαθητές και στους γονείς τους από αποφάσεις της κυβέρνησης όπως και αυτή που αφορά στον τρόπο επιλογής σημαιοφόρου στην παρέλαση των δημοτικών σχολείων.

4. Τόνισε, αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να επαναφέρει τις βάσεις μιας εκπαίδευσης αμιγώς κατηχητικής.

5. Παρατήρησε, αναφορικά με το μάθημα της ιστορίας, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να προωθήσει μια αντίληψη περί έθνους «ενιαίου και περίκλειστου» που φοβάται και εχθρεύεται τους δίπλα και εν γένει το «άλλο», ζητήματα δηλαδή που ο Διαφωτισμός και τα Συντάγματα των ευρωπαϊκών χωρών έχουν, ήδη από το 1900, επιλύσει!

Για τη συμφωνία διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησιάς που επεχείρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ βαδίζει, ομοίως, κόντρα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και φαίνεται πως οι λόγοι δεν είναι μόνον θρησκειολογικοί!

Για τις προωθούμενες από την κυβέρνηση ρυθμίσεις περί αιγιαλού, ο Βουλευτής επεσήμανε πως πρόκειται και πάλι για μία κίνηση υπέρ των λίγων, και ειδικότερα υπέρ των ιδιοκτητών μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, καθώς και των ευκατάστατων παραθεριστών, και σε καμία περίπτωση υπέρ των λουομένων που δεν μπορούν να καταβάλουν 15 ευρώ για την ομπρέλα και ξαπλώστρα στην παραλία.

Για το καταπίστευμα των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν αναφαίνεται καμία λογική εξήγηση για την έλλειψη βούλησης της κυβέρνησης της ΝΔ να μη συνεχίσει τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πλεονασμάτων με έναν τόσο επωφελή τρόπο!

Για περισσότερα, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο :

https://www.stokokkino.gr/article/1179/G.-Gkiolas:-Echoyn-na-lambanoyn-kai-pera-apo-thn-eylogia-sth-ND.html