Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Υπό την άμεση επιρροή της Γεννηματά η K.O. του ΚΙΝΑΛ

«Aυτόνομη πορεία για ΚΙΝΑΛ απέναντι στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ»
Υπό την άμεση επιρροή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά,  βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, που προέκυψε από τιςΕθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Πολύ κοντά στην ηγεσία του κόμματος βρίσκονται όλοι σχεδόν οι νέοι βουλευτές, αλλά και όσοι επέστρεψαν μετά από χρόνια στη Βουλή, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου στον Δυτικό Τομέα, ο Μιχάλης Κατρίνης στην Ηλεία, ο οποίος συνομιλεί και με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο,ο γιατρός Ανδρέας Πουλάς στην Αργολίδα, η δικη
γόρος Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία έκανε την έκπληξη στη Λάρισα, ο Γιώργος Μουλκιώτης στη Βοιωτία, ο Χρήστος Γκόγκας στην Άρτα, ο μειονοτικός βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν στην Ξάνθη, καθώς και ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, που προέρχεται από τη νέα γενιά του κόμματος.
Διατηρώντας τη σχετική αυτονομία τους, κοντά στην ηγεσία βρίσκονται και όλα σχεδόν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως ο Γιώργος Καμίνης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος κ.α.
Από τους νέους βουλευτές, στον ευρύτερο κύκλο υποστηρικτών του Νίκου Ανδρουλάκηανήκει οι βουλευτές Κιλκίς και Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Φραγκίδης και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αντίστοιχα, ενώ διαύλους με τον ευρωβουλευτή διατηρεί και ο νεοεκλεγείς Δημήτρης Μπιάγκης στην Κέρκυρα.
Μα σημειωθεί ότι εκτός Βουλής έμειναν όλοι οι πολιτικοί φίλοι και οι τακτικοί συνομιλητές του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, που δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Λακωνία, καθώς «κέρδισε» δεύτερη έδρα η Νέα Δημοκρατία.
*Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου