Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΗΣΑΙΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομαΑποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ



Μήνυμα στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Ησαϊα για τον ήρωα Κρανιδιώτη αρχιμανδρίτη και οπλαρχηγό της Επανάστασης του 1821 Αρσένιο Κρέστα - Παπαρσένη, ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσει κάθε Έλληνας πατρι
ώτης
"Ο ταυτόχρονος εορτασμός στο Άργος με την περιφορά των λειψάνων του πολιούχου Αγίου Πέτρου δεν μου επέτρεψαν να παρευρίσκομαι στη σημερινή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση προς τιμήν του σπουδαίου κληρικού και οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821 Αρχιμανδρίτη Αρσενίου Κρέστα.
Η ζωή και η δράση του Παπαρσένη υπογραμμίζει με τρόπο εμφατικό τον σημαντικότατο ρόλο του κλήρου στον Αγώνα της Ελευθερίας. Οι αγωνιστές του 1821, λαϊκοί και κληρικοί, άνδρες και γυναίκες, γηγενείς και ομογενείς είχαν άρρηκτη στη συνείδηση τους τη σύνδεση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης και των διδαγμάτων της αρχαίας ελληνικής σκέψης, όπως αυτή μετακενώθηκε στο Γένος μέσω του Νεοελληνικού Διαφωτισμού.
Είναι χρέος μας να τιμούμε τη μνήμη προσωπικοτήτων από τον τόπο μας όπως τον ήρωα Παπαρσένη και να τις αναδεικνύουμε ως πρότυπα προς μίμηση για τις γενιές των Ελλήνων του μέλλοντος.
Έχει γι’ αυτό ιδιαίτερη συμβολική και ουσιαστική σημασία το νέο πόνημα του Ιωάννη Ησαϊα, ενός ανθρώπου που με το ήθος, την ευσυνειδησία και το επιστημονικό του έργο φωτίζει πτυχές της ιστορίας του τόπου μας, εμπλουτίζοντας έτσι με νέα δημιουργικά στοιχεία την ανεξάντλητη δεξαμενή του πολιτισμού μας.
Εύχομαι ολόψυχα η εκδήλωση αυτή να λειτουργήσει ως αφορμή ώστε ακόμη περισσότεροι Κρανιδίωτες και Αργολιδείς να γνωρίσουν αυτόν τον σημαντικότατο κληρικό και αγωνιστή και να εμπνευστούν από τη ζωή και τη δράση του."