Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

"Ξοδεύθηκαν άπειρα λεφτά για να στηθεί ο μύθος, του υπέρτατου Πελοποννησιάρχη, που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει ..."

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Σπύρος Πιέρρος | Το σύστημα των "Φίλων Τατούλη" ή Γιώργος Δέδες;
Η δεύτερη περίοδος περιφερειακής διοίκησης Πελοποννήσου έχει άλλα χαρακτηριστικά,απο αυτή της πρώτης διακυβέρνησης Τατούλη αν και αποτέλεσε την συνέχεια της προηγουμένης.
Η Περιφέρεια το 2014 κατακτήθηκε ως λάφυρο ενός προσωποκεντρικού συστήματος. Η περιφερειακή ηγεσία ασκήθηκε κυρίως ως επικοινωνιακό διακύβευμα.

Ξοδεύθηκαν άπειρα λεφτά για να στηθεί ο μύθος, του υπέρτατου Πελοποννησιάρχη, που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και έχει μία ολιστική αντίληψη για τα πάντα.
Η Πελοπόννησος μετατράπηκε σε ένα σύστημα "φίλων", που είχε πρόσβαση παντού και ενισχύθηκε ο ρόλος των τοπικών κομματαρχών, που δίνουν αναφορά στον αρχηγό και μόνο.
Γυρίσαμε δεκαετίες πίσω...
Την ίδια στιγμή, στην Κορινθία, τα πάντα έχουν παγώσ
ει εδώ και χρόνια και τα "έργα",παρέμειναν στο επίπεδο των Φαραωνικών, γλωσσικών εξαγγελιών του απερχόμενου Περιφερειάρχη.
Το σύστημα των φίλων ευημερεί αλλά η Κορινθία μάταια περιμένει...!
Η νέα περίοδος θα είναι σίγουρα διαφορετική. Εξάλλου η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και των προϋποθέσεων συγκρότησης της περιφερειακής ηγεσίας καθορίζει εν πολλοίς το διακύβευμα της περιφερειακής διακυβέρνησης.
Η διαφαινόμενη αποχώρηση του απερχόμενου Περιφερειάρχη ανοίγει τους ορίζοντες στην πραγματική πολιτική και περιορίζει προφανώς την πρωτοκαθεδρία της προσωποκεντρικής και κυρίως κενής ουσιαστικού περιεχομένου επικοινωνίας. Αυτό από μόνο του είναι θετικό αλλά δεν αρκεί για να βρει η Περιφέρεια τον δρόμο της.
Ο Γιώργος Δέδες, έκανε το μεγάλο βήμα για μία ακόμα φορά. Χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος,για να δώσει το στίγμα ενός πλειοψηφικού ρεύματος, που δεν σύρεται και δεν εκβιάζεται από τοπικά μικρομεσαία συστήματα εξουσίας.
Η επιλογή Δέδε είναι ΜΟΝΟ πολιτική επιλογή, η οποία όμως έχει μία βαριά αυτοδιοικητική ιστορία, γραμμένη με επιτυχίες, καινοτομίες και ήθος.
Οι πολίτες της Πελοποννήσου, τον Μάιο με πλήρη συνείδηση θα απαντήσουν στα διλήμματα.
Απέναντι το νεφελώδες σύστημα ευκαιριακών ή μόνιμων φίλων του κ.Τατούλη, που κοστίζει εξαιρετικά ακριβά στην Πελοπόννησο, υπάρχει η πρόταση των «Νέων Δρόμων» για επιστροφή στην πολιτική και αυτοδιοικητική κανονικότητα, στην διαφάνεια και την ουσιαστική ανάπτυξη, που έχει ονοματεπώνυμο.
Δεν είναι μία τυπική εκλογική επιλογή αλλά μία βαθειά αυτοδιοικητική και πολιτική πράξη.
Η Πελοπόννησος, που σήμερα είναι οικογενειακό λάφυρο, πρέπει να ξαναγίνει η μήτρα της ανάπτυξης, της προόδου, των νέων ιδεών και της πολιτικής για την πατρίδα μας.
Δεν είναι απλά μία επιλογή μας που πρέπει να στηριχθεί για να δικαιωθεί.
Είναι περισσότερο για τους Πελοποννήσιους που βλέπουν την περιφέρειά τους, να είναι σε διαρκή πτώση.
Μπορούμε και θα το αλλάξουμε αυτό.
Ο τράχηλος των Πελοποννησίων δεν σηκώνει νεο-Αγάδες και βιλαέτια.
Η Πελοπόννησος πρέπει και θα ξαναβρεί την κανονικότητα της.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΕΡΡΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος
με τον Γιώργο Δέδε