Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Έκθεση αντιγράφων γκραβούρας: τίτλοι (προσωρινού) τέλους

Έκθεση αντιγράφων γκραβούρας: τίτλοι (προσωρινού) τέλους
Το βράδυ της Κυριακής 5 Μαΐου 2019 έπεσε στο Βουλευτικό η αυ
λαία της έκθεσης αντιγράφων γκραβούρας και φωτογραφίας της πόλης του Ναυπλίου.

Η πόλη ταξίδεψε μέσα από τα μάτια και τον φωτογραφικό φακό σε όλον τον κόσμο, αφού οι επισκέπτες έχουν ήδη μεταφέρει στις πατρίδες τους όχι μόνον τα υπέροχα αντίγραφα από γκραβούρες και φωτογραφίες της πόλης δια χειρός της Κατερίνας Μπεκιάρη αλλά και την ιστορία του Ναυπλίου που ζωντανεύει μέσα από τα έργα της ζωγράφου.

Την έκθεση, που διήρκεσε για δύο εβδομάδες και οργάνωσαν από κοινού ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" με τον Δήμο Ναυπλίου, απόλαυσαν εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, τις χώρες της Ευρώπης, την μακρινή Αυστραλία…

Σε λιτό και απέριττο κλίμα που ταιριάζει στο ιστορικό κτήριο της πρώτης Βουλής της σύγχρονης Ελλάδας… τα εκθέματα "έδεσαν" με την Ιστορία, με τους πολιτισμούς που χάραξαν την φυσιογνωμία της πόλης, με τα κάστρα και τα αρχοντικά που αποτύπωσαν οι ξένοι περιηγητές μέσα στους αιώνες που πέρασαν.

Πολλοί από τους επισκέπτες συμμετείχαν αυθόρμητα και απρόβλεπτα στην έκθεση, ερμηνεύοντας με τις φωνές τους (ομάδα Γάλλων επισκεπτών, ομάδα κοριτσιών Θεσσαλονίκης…) και με την συνοδεία πιάνου κλασικές συνθέσεις.

Η έκθεση πρόβαλλε την Ιστορία της πόλης, την σύνθεση των πολιτισμών και τα ίχνη τους που μένουν ζωντανά μέσα στο πέρασμα του χρόνου… 
Οι πρωτότυπες γκραβούρες βρίσκονται διάσπαρτες στα Μουσεία του κόσμου για να υπενθυμίζουν την ιστορική μνήμη και σημασία του Ναυπλίου.

Συγχαρητήρια ανήκουν στην καλλιτέχνιδα Κατερίνα Μπεκιάρη και στους οργανωτές που υιοθετούν και παράγουν πολιτισμό στην πόλη μας.

Η αυλαία έπεσε αλλά, ίσως, προσωρινά… γιατί αυτές οι εικόνες του παρελθόντος αξίζει να ταξιδέψουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας