Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Προβλήματα των ΕΛΤΑ στην Αργολίδα

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή: Να επιλυθούν άμεσα τα λειτουργικά προβλήματα των ΕΛΤΑ στην Αργολίδα
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά με θέμα την ανάγκη άμεσης άμεσης επίλυσης λειτουργικών προβλημάτων των καταστημάτων ΕΛΤΑ στην Αργολίδα. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: 



«Όπως επισημαίνει σε σχετικό έγγραφό του το Σωματείο Υπαλλήλων ΕΛΤΑ νομού Αργολίδας, μετά τις πρόσφατες και τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων έχουν δημιουργηθεί σημαντικά λειτουργικά προβλήματα σε καταστήματα των ΕΛΤΑ στην Αργολίδα.

Συγκεκριμένα:

- Στο κατάστημα Κρανιδίου, έδρα του Δήμου Ερμιονίδος, το οποίο εξυπηρετεί τρία πρακτορεία (Κοιλάδας, Διδύμων και Πορτοχελίου) υπηρετούσαν μέχρι πρότινος τέσσερις υπάλληλοι, δύο διανομείς, ένας προϊστάμενης και ένας εσωτερικός. Υπηρετεί επισης ένας πολίτης την εναλλακτική του θητεία. Σε λίγες μέρες στο κατάστημα θα υπηρετούν μόνο ένας διανομέας και ένας προϊστάμενος.

- Στο κατάστημα Αγίας Τριάδας μετά την πρόσφατη συνταξιοδότηση του ενός εκ των δύο διανομένων, όλη η κατ’ οίκον διανομή της κωμόπολης καια των χωρών Ανυφί, Πλατανίτι, Ηραίο, Πουλακίδα, Μηδέα, Αμυγδαλίτσα. Βίλα, Μάνεση, Δεντρα, Αμαριανός, Αραχναίο, Κάντζα, Παναρίτι, και ο οικοισμός περίπου 500 Ρομά εξυπηρετείται από τον έναν εναπομείναντα διανομέα.

- Στο κατάστημα Τολού, η υπάλληλος που κάνει εσωτερικό έργο και τοποθετήθηκε πρόσφατα με μετάθεση από την Αθήνα, απασχολείται συχνά σαν οδηγός στο δρομολόγιο Άργος-Ερμιονίδα.

Καθίσταται ως εκ τούτου επιτακτική η άμεση ενίσχυση του καταστήματος Κρανιδίου με δύο υπαλλήλους (έναν εσωτερικής εκμετάλλευσης και έναν διανομέα), η ενίσχυση του καταστήματος Αγίας Τριάδας με έναν διανομέα, καθώς και η οριστική και μόνιμη επίλυση της εκτέλεσης του υπηρεσιακού δρομολογίου για την Ερμιονίδα.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις προτίθεται η Κυβέρνηση να επιλύσει άμεσα τα ως άνω λειτουργικά προβλήματα υποστελέχωσης των ΕΛΤΑ Αργολίδας».