Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Καλωσορίζουμε την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Άργος.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Ο δημοτικός συνδυασμός Δυνατή Πόλη Ξανά και ο Tassos Cheividopoulos εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ίδρυ
ση Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο συνδυασμός # Δυνατή Πόλη Ξανά και ο Τάσσος Χειβιδόπουλος, από τη πρώτη στιγμή που διέρρευσε το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, ανέδειξαν το θέμα και με συνεχείς επαφές, όπως με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κατσή και άλλους, ζήτησαν την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Άργος.
Με την ίδρυση του τμήματος στο Άργος ουσιαστικά αποκαθίσταται η αδικία που είχε συντελεσθεί τα προηγούμενα χρόνια, όπου παρά την αποκεντρωμένη διάταξη και λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η μεγαλύτερη πόλη της Αργολίδας δεν συμπεριλαμβανόταν στον σχεδιασμό ανάπτυξης των σχολών και των τμημάτων του.
Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά από την σωστή αγορά μεγάλης έκτασης στην Τ. Κ. Δαλαμανάρας από κοινού από την τότε Νομαρχία Αργολίδας , τον τότε Δήμο Άργους και τον Δήμο Ναυπλίου, αναδεικνύεται η ανάγκη κατασκευής εγκαταστάσεων για την στέγαση όλων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που λειτουργούν στην Π. Ε. Αργολίδας. Στην κατεύθυνση αυτή όλοι μας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Δήμοι και Περιφέρεια, θα πρέπει να συνεργαστούμε άμεσα, για να προχωρήσουμε στην αναγκαία μελέτη και φυσικά στην εξεύρεση της απαραίτητης χρηματοδότησης, για την δημιουργία των Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων, διασφαλίζοντας την άρτια και διαχρονική λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Αργολίδα.
Όλο αυτό το διάστημα, αλλά και μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την ίδρυση στο Άργος Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας, ο Δήμαρχος Καμπόσος και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ήταν απόντες από κάθε προσπάθεια, σιωπούσαν και σιωπούν.
Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε τον Βουλευτή Γιάννη Γκιόλα για τις ενέργειές του και το ενδιαφέρον του, έστω και αν ο Δήμαρχος Καμπόσος τον έχει κηρύξει ανεπιθύμητο και δεν είχε τη στοιχειώδη πολιτική ευγένεια να πει μπράβο για την απόφαση αυτή, που αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για την πόλη του Άργους.
Βέβαια, είναι γνωστό το «ενδιαφέρον» του Δήμου και του Δημάρχου για τη Παιδεία και τις υποδομές, με ένα ακόμα αποτέλεσμα τη σφράγιση του ΚΔΑΠ.
Η ανικανότητα και ανευθυνότητα από την πλευρά του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της ΚΕΔΑ-Μ, οδήγησαν στη σφράγιση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην οδό Καλμούχου. Ο χώρος (που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι δωρεά συμπατριώτη μας) σφραγίστηκε για δεύτερη φορά!!!
Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο ο Δήμος Άργους –Μυκηνών και η ΚΕΔΑ-Μ, την ώρα που σπαταλούνται χιλιάδες ευρώ σε ανούσιες εκδηλώσεις προκλητικά - με ελαφρολαϊκά τραγούδια Μεγάλη Παρασκευή -, ταυτόχρονα να αφήνουν το κτίριο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην οδό Καλμούχου να καταρρέει και να είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών και το προσωπικού.