Οι ποσότητες πορτοκαλιών που διακινήθηκαν από την Αργολίδα καλύπτουν περίπου το 50% της συνολικής ποσότητας που διακινήθηκε συνολικά από τη χώρα.
«Η Αργολίδα παραμένει μία μεγάλη εξαγωγική δύναμη, παρά τα προβλήματα που συναντήσαμε φέτος λόγω της μείωσης της παραγωγής από τις κακές καιρικές συνθήκες», τονίζει ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, Γιώργος Ντόκος, με αφορμή τα αποτελέσματα των εξαγωγών που ανακοίνωσε η ΔΑΟΚ Αργολίδας για την περίοδο 18/10/2018 έως 31/3/2019.
«Τα τελευταία χρόνια, αν και οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, φαίνε
ται ότι κρατήσαμε τις δυνάμεις μας και στοχεύουμε να επανέλθουμε σε εξαγωγές ακόμα μεγαλύτερες από τις σημερινές. Η λειτουργία των συσκευαστηρίων πέρα από το εισόδημα που παρέχει άμεσα στους παραγωγούς τονώνει την τοπική οικονομία δίνοντας θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες πολίτες» υπογραμμίζει ο κ. Ντόκος.
Πιο αναλυτικά, την περίοδο αυτή δραστηριοποιήθηκαν 30 συσκευαστήρια με αποκλειστικό προϊόν τα εσπεριδοειδή της κύριας ποικιλίας Washington Navel (Mέρλιν). Αμέσως μετά θα λειτουργήσουν μέχρι τον Μάιο δέκα περίπου συσκευαστήρια με πορτοκάλια Βαλέντσια, προερχόμενα κυρίως από Λακωνία και Αιτωλοακαρνανία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΟΚ η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Σερβία απορρόφησαν τις μεγαλύτερες ποσότητες. Η μεγαλύτερη ποσότητα πορτοκαλιών (97.531 τόνους) απορροφήθηκε από χώρες της Κοινότητας, ενώ 37.560 τόνοι κατευθύνθηκε σε Τρίτες Χώρες.
Οι ποσότητες πορτοκαλιών που διακινήθηκαν από την Αργολίδα καλύπτουν περίπου το 50% της συνολικής ποσότητας που διακινήθηκε συνολικά από τη χώρα. Σε ό,τι αφορά τα μανταρίνια ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ ενημέρωσε ότι «η ποσότητα που διακινήθηκε ήταν 18.445 τόνοι. Σημειώνουμε ότι η χαμηλή απορροφητικότητα που παρουσιάστηκε με τα μανταρίνια οφείλεται στο γνωστό πρόβλημα της κηλίδωσης του φλοιού στην ποικιλία Κλημεντίνη που και φέτος παρουσιάστηκε σχετικά νωρίς, με αποτέλεσμα τη διακοπή της εξαγωγικής δραστηριότητας».
Αναφορικά με τα λεμόνια που διακινήθηκαν ήταν 840 τόνοι με προέλευση κυρίως την Κορινθία, Αχαΐα και την Τροιζηνία.