Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Όπως κάθε φορά τα τελευταία 20 χρόνια

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται η Elisavet Georgiou, εσωτερικός χώρος
Όπως κάθε φορά τα τελευταία 20 χρόνια , θα δώσω το δυναμι
κό μου παρόν με την Ιστορική Εκκλησιαστική (τετράφωνη) Χορωδία του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου - Μητρόπολη Αργολίδας , σήμερα Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Πέμπτη στα δυο τροπάρια. 
Ως θεσμός, η Χορωδία μας ιδρύθηκε από τον αείμνηστο 1ο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια! Πέρασε από πολλές δύσκολες εποχές, αλλά πάντα χάριν στο μεράκι κάποιων νέων ανθρώπων κατάφερνε έστω και με ολιγοετή διακοπή να συνεχίζει. Τα περισσότερα μέλη από αυτά που βλέπετε στην φωτογραφία, είναι από το 1983.
Χρονιά με τη χρονιά όμως λόγω θανάτων και λόγω του προχωρημένου της ηλικίας των μελών, (αν εξαιρέσετε εμένα σχεδόν όλα τα μέλη είναι από 70 ετών μέχρι 90!) ίσως αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι και η τελευταία μας. Ένας άλλος σημαντικός λόγος που φτάσαμε ως εδώ επίσης, είναι ότι αυτή η Ιστορική Χορωδία παρότι αποτελεί ατραξιόν για το Ναύπλιο αφού πολλοί ξένοι κατά καιρούς επισκέπτες έρχονται στη Λειτουργία και την ακούνε, δεν ανήκει ούτε ανήκε επισήμως ποτέ στο δυναμικό των Χορωδιών του Δήμου Ναυπλίου, ούτε φυσικά της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, παρά λειτουργεί χάριν στο μεράκι του μαέστρου και των μελών της (ως νομικό πρόσωπο - σωματείο) που προσφέραμε, προσφέρουμε κι εννοείται θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με τις όποιες δυνάμεις μας φιλοκερδώς. Πασχίζουμε με κάθε τρόπο να την κρατήσουμε ζωντανή, αλλά δεν γίνεται χωρίς την βοήθειά σας.
Αυτά σας τα γράφω μόνο και μόνο για να κάνω έκλυση στην αγάπη σας για βοήθεια, όχι για να εκφράσω κάποιο παράπονο, δεδομένου ότι και ο κ.κ. Σεβασμιότατος και ο κ. Δήμαρχος προ διετίας με τις προτροπές του πατρώς Ελευθέριου Μίχου, έχουν βραβεύσει τη Χορωδία μας για την προσφορά της, έχουν κάνει γνωστό το έργο της, αλλά αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να την κρατήσει ζωντανή. Να βρεθεί νέος μαέστρος και νέα μέλη δηλαδή.
Σας τα γράφω επίσης , γιατί συμβαίνει το λυπηρό γεγονός πολλοί συμπολίτες και φίλοι μου να λένε "καλά ρε Καλύβα , εσύ τι δουλειά έχεις με αυτούς τους ιδιότροπους κι άσχετους γέρους"; Κι αντερωτώ ο αείμνηστος μεγάλος μας βαθύφωνος που τραγουδούσε μαζί με την Μαρία Κάλας ο Νικόλαος Ζαχαρίου τι δουλειά είχε κι ερχόταν κάποτε κάθε Μεγάλη Εβδομάδα στα τροπάρια;
Εύχομαι καλή Ανάσταση γεμάτη αγάπη, δύναμη, φως μα και πολλά καλά έργα αγάπης σε όλους!!
Σας ευχαριστώ
Μετά Τιμής
Ντίνος Καλύβας