Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Κανακάρη 46-52, 26221 ΠΑΤΡΑ • tel: 2610.276053, fax: 2610.276056, e-mail: oesp.nde@gmail.com
Πάτρα, 11-1-2019
Προς
1. Εμπορικούς Συλλόγους - μέλη μας
2. Αντιπροσώπους μας
Έδρες τους
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ
για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η άποψη της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας είναι η μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πλέον των τριών (3) τον χρόνο.
Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές διαπισ
τωμένα δεν επιφέρει κανένα όφελος σύμφωνα και με μελέτες ούτε στους καταναλωτές, ούτε στους μικρούς εμπόρους. Η απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ απλά αναγνωρίζει το δικαίωμα του Υπουργείου Ανάπτυξης να καθορίζει τουριστικές περιοχές που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Έτσι λοιπόν το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ το 2017 παραμένει σε ισχύ και δεν ανατρέπεται. Σαν Ομοσπονδία αγωνιζόμαστε για την συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας ώστε η Κυριακή να εξακολουθήσει να είναι ημέρα ξεκούρασης για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε. και Αν. Γεν. Γραμματέας της ΕΣΕΕ κ. Βαγενάς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Σ.Π. & ΝΔ.Ε. το επόμενο χρονικό διάστημα στις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν με την Κυβέρνηση καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ζητήσουν την δέσμευσή τους για την λειτουργία των καταστημάτων αυστηρά για 2-3 Κυριακές τον χρόνο και με νομοθετική κατοχύρωση.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Βαγενάς Αντώνιος Καλοθέου