Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΤΗΣ 9ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Δημήτρης Κρανιάς, εσωτερικός χώρος
Φίλες και φίλοι
Καλή και δημιουργική χρονιά καθαρών λύσεων. Είναι πλέον προφανές ότι α

υτή η κυβέρνηση έχει χάσει και το φύλλο συκής, προσπαθεί να μείνει ζωντανή ψάχνοντας απεγνωσμένα αναπνευστήρα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Το μέγεθος της δικής μας νίκης πλέον εξαρτάται από τα πιθανά δικά μας λάθη και μια καθαρή στρατηγική, που ονομάζεται νίκη παντού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

Το πιθανότερο σενάριο, κατά τη γνώμη μου, είναι να βρεθούμε με όλες τις εκλογικές διαδικασίες μαζί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να θολώνουν τα προεκλογικά μηνύματα, να συγχέονται πολιτικές, να εξυπηρετούνται μικρές προσωπικές φιλοδοξίες, να χάνεται η μεγάλη εικόνα για τον τόπο, που δεν είναι άλλη από μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αυτό βέβαια υπολογίζει πάνω σε μια διαχρονική παθογένεια της δικής μας παράταξης, αγνοεί όμως ότι ποτέ η χώρα δεν είχε φτάσει σε τέτοιο χάλι, καθώς και ότι οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας είναι εντελώς ξεκάθαρες όσο ποτέ άλλοτε. Κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ψαρεύει σε θολά νερά. Κανείς δεν πρέπει να κρυφτεί όποιες κι αν είναι οι προσωπικές του φιλοδοξίες. Οι λίγοι σταυροί προτίμησης στην προσωπική ατζέντα ενός υποψήφιου βουλευτή η περιφερειακού η δημοτικού ‘’άρχοντα’’ δεν μπορεί να θολώσει το μήνυμα η να δημιουργεί ευρύτερες απώλειες στη μεγάλη προσπάθεια για την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.
Ας δούμε λίγο το μεγάλο τοπίο μέσα στο οποίο προσπάθησε η κυβέρνηση να δημιουργήσει προβλήματα στη δική μας παράταξη. Το επιχείρησε με το ‘’Μακεδονικό’’ ζήτημα και την προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων της παράταξης μας σε σκάνδαλα. Η καθαρή μας στάση τόσο στην πατριωτική γραμμή για την εθνότητα και τη γλώσσα των Σκοπίων αλλά και η προσήλωση μας στην προστασία του θεσμού και των κανόνων της δικαιοσύνης δικαιώθηκε και συνεχίζει να δικαιώνεται από την κοινωνία.
Αυτή η τακτική πρέπει να γίνεται όλο και πιο καθαρή όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Να σταθεροποιείται η επιδίωξη της συνολικής επιτυχίας, να ξεδιπλώνεται η διαφορετική πολιτική από το χθες, να ορθώνεται η νέα στρατηγική διακυβέρνησης σε εθνικό, περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο.
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.