Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΜΕ ΜΑΝΙΑΤΗ , ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Κίνημα ΑλλαγήςEUROKINISSI


Στη δημοσιοποίηση του 70% των υποψήφιων βουλευτών των εθνικών εκλογών πριν από τα Χριστούγεννα στοχεύουν στο Κίνημα Αλλαγής, προκειμέν
ου όλα τα στελέχη του ανά την Ελλάδα να τεθούν έγκαιρα σε διάταξη μάχης.
Πιο συγκεκριμένα, η επικύρωση των υποψηφιοτήτων προγραμματίζεται να γίνει στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, με την οποία ο φορέας της Κεντροαριστεράς θα εγκαινιάσει την είσοδό του στην προεκλογική περίοδο.
Ωστόσο, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, σε αυτή τη φάση των ανακοινώσεων δεν αναμένεται να συμπεριληφθούν τα ονόματα των κορυφαίων στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. όπως οι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μια υπόθεση που χειρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα η Φώφη Γεννηματά.
Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, παρά τη φημολογία περί προβλημάτων και εμπλοκής αναφορικά με τις παραπάνω υποψηφιότητες, επιμένει να υποστηρίζει ότι τίποτα από όσα γράφεται και ακούγεται δεν ισχύει και «όλα θα γίνουν στην ώρα τους», με γνώμονα τη βέλτιστη αξιοποίηση κάθε κομματικού παράγοντα και σκοπό την επίτευξη του καλύτερου δυνατού εκλογικού αποτελέσματος.

Αθήνα-Αττική-Πειραιάς

Πιο αναλυτικά, με βάση τις επεξεργασίες που έχει κάνει η Επιτροπή Ψηφοδελτίων, στην Α΄ Αθηνών θα είναι ξανά υποψήφιος ο Κώστας Σκανδαλίδης και στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρεθούν οι: Δημήτρης Οικονόμου (ΚΙΔΗΣΟ), γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Παντελή Οικονόμου, Παναγιώτης Καρκατσούλης, πρώην βουλευτής με το Ποτάμι, Μάνος ΕπιτροπάκηςΡάνια ΝικολοπούλουΔημήτρης Καρέλλας και ο δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς.
Στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών θα κατέβουν οι: Ανδρέας ΛοβέρδοςΚώστας Πανταζής, πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης ΒλάχοςΑλεξάνδρα ΣαγρήΡένια Ζαρκαδούλα και από τη ΔΗΜΑΡ, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φώφη Γεννηματά θα βάλει υποψηφιότητα στον νότιο τομέα της Β΄ Αθηνών μαζί με τις Τόνια Αντωνίου και Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γυναικών.
Στην ίδια λίστα θα είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής(ΚΙΔΗΣΟ), ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Σπύρος Καρανικόλας και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αμοιρίδης (ΔΗΜΑΡ).
Μια θέση στο Κοινοβούλιο μέσω του δυτικού τομέα της Β΄ Αθηνών θα διεκδικήσει ο Μιχάλης Καρχιμάκης, έχοντας ως συνυποψηφίους τους Νάντια Γιαννακοπούλου, Μπάμπη Καρπούζο και Τάσο Δαρσινό (ΔΗΜΑΡ).
Λάμψη από το παρελθόν θα δώσουν ο σεξολόγος Θάνος Ασκητής και ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας που συμμετέχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο.
Στον βορειοανατολικό τομέα Αττικής θα αναμετρηθούν η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Σπύρος Βρεττός, ο πρώην βουλευτής Παντελής Ασπραδάκης (ΚΙΔΗΣΟ) και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Γιάννης Σμέρος.
Υποψήφιος στον δυτικό τομέα Αττικής θα είναι ο Μηνάς Αναστασάκης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στάμου (ΔΗΜΑΡ) και ενδεχομένως η Σταυρούλα Δήμου.
Στην Α΄ Πειραιά θα δώσει μάχη ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καρύδης, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου πλαισιώνουν ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας, και οι Χρήστος Πάλλης και Στυλιανός Μανουσάκης.
Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Σταμάτης Μαλέλης, θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Πειραιά, όπως επίσης και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης (ΚΙΔΗΣΟ), γιος του πρώην υπουργού Γιάννη Διαμαντίδη, ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου και ο Νίκος Ιωσήφ(ΕΔΕΜ).

Υπόλοιπη Ελλάδα

Στη λίστα της Εύβοιας βρίσκονται οι Συμεών Κεδίκογλου, Γιάννης Βουροδήμος, Μίνα Παπαναστασίου, Τάσος Σεπετής, ενώ ερώτημα αποτελεί η συμμετοχή του νεαρού προέδρου της ΚΑΕ Κύμης, Αλέξανδρου Θεοδώρου.
Ο Γιώργος Μουλκιώτης και ο Βασίλης Κόλλιας (ΔΗΜΑΡ) έχουν «κλειδώσει» για τη Βοιωτία και οι Νίκος Τσώνης, Κωνσταντίνα Αντεριώτη και Γιάννης Σταύρου (ΔΗΜΑΡ) για τη Φθιώτιδα.
Στη Λάρισα θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ, Φίλιππος Σαχινίδης, ο βουλευτής (πρώην Ποτάμι) Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ο Βασίλης Εξαρχος (διευθυντής Κ.Ο. ΚΙΝ.ΑΛΛ.) και οι Μιχάλης Τολίκας, Μαρία Γαλλιού και Ελένη Μπουζάνα.
Η πρώην βουλευτής Μαρία Θεοχάρη και ο Σωτήρης Παπαγεωργίου είναι προς το παρόν οι δύο σίγουροι στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα οι Γιώργος Οικονόμου, Χρύσα Ντιντή, Γιώργος Ηλιάδης και Φωτεινή Αναστασίου (ΔΗΜΑΡ).
Στη Μαγνησία υποψήφιοι θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου και οι Φώτης Κοφινάς και Γιάννης Σακκόπουλος. Στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα των Νατάσας Οικονόμου, Σούλας Μπαρτζώκα, Τζούλιας Τσαλίκη (ΚΙΔΗΣΟ), Αγγελου Αγραφιώτη, Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, Κώστα Πώποτα, Νίκου Χαυτούρα και Γιάννη Πρίγκου.
Οι Νάσος Γιακαλής και Βάσω Χοχλάκα θα βρεθούν στο ψηφοδέλτιο της Λέσβου, στα Δωδεκάνησα ο Δημήτρης Κρεμαστινός και οι Γιώργος Νικητιάδης (πρώην υφυπουργός), Βάιος Καλοπήτας και ίσως η Κατερίνα Γαβαλά, στις Κυκλάδες ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Μπάιλας και οι Γιάννης Βλασερός, Χρήστος Πολατσίδης και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παπαμανώλης.
Στη Χίο η ΔΗΜΑΡ προτείνει τον Δημήτρη Ξηνταριανό.
Στο Ηράκλειο υποψήφιοι θα είναι ο γραμματέας της Κ.Ο., Βασίλης Κεγκέρογλου, και οι Δημήτρης Μπρίμης, Ελένη Βατσινά και Νίκος Μπουνάκης.
Στο Ρέθυμνο οι Νίκος Κοτσαμπασάκης και Δημήτρης Βαονάκης, στο Λασίθι ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας και οι Μανώλης Κλώντζας και Αναστασία Ανδρουλάκη.
Στο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς θα πάρουν μέρος ο πρώην βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, ο Στέφανος Παραστατίδης, γιος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρου Παραστατίδη, ο οποίος δεν θα κατέβει εκ νέου, και ο Γιώργος Αναστασιάδης.
Οι Ραχήλ Αλεξανδρίδου, Γιάννης Τσόντρας και Αγάθη Μακρίδου έχουν κλείσει για την Πέλλα.
Για τις Σέρρες οι Μιχάλης Τσελέπης, Πασχάλης Τόσιος (ΚΙΔΗΣΟ) και Κώστας Οικονόμου και για την Πιερία οι Μαρία Μίχου, Γιάννης Μάλτζαρης, Νίκος Τσακιρίδηςκαι Γιώργος Χιονίδης (ΚΙΔΗΣΟ).
Στην Ημαθία θα θέσουν υποψηφιότητα οι Φώτης Καραβασίλης, Χαράλαμπος Γκιόνογλου και ο Αγγελος Τόλκας, αν το επιθυμεί.
Στη Χαλκιδική ο Απόστολος Πάνας και πιθανότατα οι πρώην βουλευτές Γιάννης Δριβελέγκας και Χρήστος Πάχτας.
Στη λίστα της Β΄ Θεσσαλονίκης «συνωστίζονται» οι Γιώργος Αρβανιτίδης, Κώστας Πετρίδης, Δημήτρης Ζακαλκάς, Αναστάσιος Κοκόγιας, Παναγιώτης Κοϊτσίδης και Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος.
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο αγώνας της σταυροδοσίας θα κριθεί μεταξύ του Αντώνη Σαουλίδη, του πρώην υπουργού Χάρη Καστανίδη, του Νίκου Ξυλούρη και της ηθοποιού Σοφίας Μουτίδου. Η Εύα Καϊλή δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφια δήμαρχος, υποψήφια βουλευτής ή και πάλι στο ευρωψηφοδέλτιο.
Για την Ξάνθη έχει ακουστεί το όνομα του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου, ενώ υποψήφιοι θα είναι οι Ανέστης Αντωνιάδης, Μουζαφέρ Καπζά (ΚΙΔΗΣΟ) και Χρήστος Γκαρμπούνης (ΔΗΜΑΡ).
Στην Καβάλα, ο Δημήτρης Παπουτσής, στη Ροδόπη ο Ιλχάν Αχμέτ Ιλχάν, ο Γιώργος Μανανάς, η Σιμπέλ Μουσταφάογλου και η Μαρία Τσουρή (ΔΗΜΑΡ), στη Δράμα οι Χαρά Κεφαλίδου, Γιάννης Ξανθόπουλος και Τάσος Νικολαΐδης, στον Εβρο ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος και οι Σταύρος Βαβίας, Νίκος Τσολακίδης, Μαρία Μισέμτου (ΕΔΕΜ) και Στέλιος Παναγούτσος (ΔΗΜΑΡ).
Στην Κοζάνη θα αναμετρηθούν ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Περικλής Αλειφέρης, στην Καστοριά οι Θωμάς Αναστασίου, Βασίλης Ναούμ και ενδεχομένως ο Κοσμάς Βαρσάμης, στη Φλώρινα οι Νίκος Σαμαράς και Λεωνίδας Καλιδιανός, ενώ στη Θεσπρωτία το σκέφτεται να είναι υποψήφιος ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Αρκετοί είναι οι ενδιαφερόμενοι στο ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων και μεταξύ αυτών οι Μιχάλης Κασσής, Σωτήρης Ζαρπαλάς, Κωνσταντίνος Γάτσιος (υποψήφιος αρχηγός στις περσινές εσωκομματικές εκλογές), οι αντιδήμαρχοι Νίκος Γκόλας και Θανάσης Μανταλόβας και από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Μασσαλάς.
Για μια έδρα στην τριεδρική της Αρτας θα διαγκωνιστούν οι Χρήστος Γκόγκας, Γιάννης Παπαλέξης (αν δεν κατέβει για δήμαρχος Αρταίων) και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας.
Στην Πρέβεζα υποψήφιοι θα είναι οι Μαρία Αγόρου, Κώστας Κωνής και Χρήστος Πεπόνης (ΔΗΜΑΡ).
Στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας θα βρεθούν ο νυν βουλευτής Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Μαρίνος Σκανδάμης, πρώην γ.γ. στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και η Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα (ΚΙΔΗΣΟ).
Μάχη μεταξύ του Γιάννη Κουτσούκου και του Μιχάλη Κατρίνη θα δοθεί στην Ηλεία, στην Αιτωλοακαρνανία θα κονταροχτυπηθούν οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος καιΘάνος Μωραΐτης, ενώ το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν οι Βασίλης Αντωνόπουλος και Περσεφόνη Πιστιόλη (ΚΙΔΗΣΟ).
Στην Αργολίδα θα επιδιώξει να επανεκλεγεί ο Γιάννης Μανιάτης, με συνυποψηφίους τους Γιάννη Στεφάνου και Ανδρέα Πουλά. Ο Αργολιδεύς εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης φημολογείται ότι θα ήθελε να οδεύσει προς τη λίστα των ευρωεκλογών.
Στην Αρκαδία θα είναι ξανά υποψήφιος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα βρεθεί και ο Δημήτρης Μπερτζελέτος.
Στη Λακωνία κατεβαίνει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, στη Μεσσηνία οι Μενέλαος Γερονικολός και Παναγιώτης Αλευράς και στην Κορινθία η Κατερίνα Φαρμάκη και οΓιάννης Ανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ).

Οι κορυφαίοι

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην Αχαΐα και ο Γ. Καμίνης στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.
Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει διευκρινίσει ότι τίθεται στη διάθεση της παράταξης και εφόσον οι εθνικές εκλογές προηγηθούν των ευρωεκλογών, θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών είτε στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών είτε στην Α΄ Αθηνών. Διαφορετικά, θα διεκδικήσει με σταυρό μια νέα θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο.
Τα δύο πιθανότερα σενάρια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που κρατά κλειστά τα χαρτιά του, είναι η Α΄ Θεσσαλονίκης όπου είναι βουλευτής ή το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως επικεφαλής.
Τέλος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θεωρεί ότι, για να αποτυπώνεται το σύνολο των δυνάμεων που απαρτίζουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως πολυκομματικό σχήμα, θα πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία της ΔΗΜΑΡ στην επόμενη Βουλή, γεγονός που ορισμένοι ερμηνεύουν ως ενδιαφέρον για διατήρηση της πρώτης θέσης στο Επικρατείας.