Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Με διαγωνισμό πουλήθηκε φρέσκο ελαιόλαδο στα 3,80 στην Ερμιονίδα

Με διαγωνισμό πουλήθηκε φρέσκο ελαιόλαδο στα 2,91 στην Κρήτη και στα 3,80 στην Ερμιονίδα
Στα 2,91 ευρώ το κιλό πούλησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Θραψανού περιόδου 2018/2019, για την Κρήτη, 30 τόνους φετινού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου οξύτητας 0,5 βαθμών. Η δημοπρασία έγινε στις 29/11/2018.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Εμμανουήλ Λυπαράκης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού, «η παραλαβή του λαδιού θα γίνει από τις δεξαμενές του συνεταιρισμού. Ο αγοραστής είναι Έλληνας. Αυτή είναι μια άσχημη συγκυρία με τους Ιταλούς να μην κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά. Όμως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια πώλησης του φετινού ελαιολάδου με διαγωνισμούς».

Ο Συνεταιρισμός Θραψανού παράγει με την διαδικασία της κοινής άλεσης ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με την ονομασία «Θραψανό Ηρακλείου Κρήτης», το οποίο έχει αναγνωρισθεί ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Θραψανιώτικου ελαιολάδου είναι συνυφασμένα τόσο με τις ποικιλίες της καλλιεργούμενης ελιάς (ψιλολιά κορωνέϊκη), την σύσταση του εδάφους και το ευνοϊκό κλίμα της περιοχής, όσο και τον τρόπο συγκομιδής και κατεργασίας του ελαιοκάρπου (σύστημα κοινής έκθλιψης).

Στο μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα, πουλήθηκαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Θερμασία Δήμητρα», με έδρα στην Ερμιονίδα Αργολίδας, 25 τόνοι φετινού ελαιολάδου, στην τιμή των 3,80 ευρώ το κιλό, με διαπραγμάτευση.

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=112344