Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ανδριανός στην εκδήλωση της ΔΗΜ. Τ.Ο. Επιδαύρου της Νέας Δημοκρατίας


Αποτέλεσμα εικόνας για Ανδριανός
Ανδριανός στην εκδήλωση της ΔΗΜ. Τ.Ο. Επιδαύρου της Νέας Δημοκρατίας για τον «Κλεισθένη»: «Την ώρα που βλέπουν στην Κυβέρνηση ότι η ήττα τους στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι αναπόφευκτη, επιχειρούν να ναρκοθετήσουν τη διοίκηση, να υπονομεύσουν το έργο της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Δεν θέλω να προκαταλάβω τους ομιλητές για τον Κλεισθένη, γι’ αυτό θα αναφερθώ μόνο επιγραμματικά σε μια πτυχή του ζητήματος, στον βασικό στόχο του συγκεκριμένου νόμου που είναι να αυξήσει την επιρροή στα δημοτικά συμβούλια των παρατάξεων που πρόσκεινται στην ΣΥΡΙΖΑ.

Εν μέσω της κρίσης και της πόλωσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, οι προβλέψεις του συγκεκριμένου νομοθετήματος είναι βέβαιο ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα την ακυβερνησία των δήμων.Δεν περιμένουμε βεβαίως από τη σημερινή κυβέρνηση να ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και εδώ, όπως και στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα πεδία πολιτικής, ο στόχος τους ήταν συγκεκριμένος.

Στην αρχή μας έλεγαν «πήραμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία». Είναι εμφανές ότι, την ώρα που βλέπουν ότι η ήττα τους στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι αναπόφευκτη, προσπαθούν όσο προλαβαίνουν να δημιουργήσουν κομματικό κράτος, να ναρκοθετήσουν τη διοίκηση, να υπονομεύσουν το έργο της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και δυστυχώς δεν διστάζουν εν όψει αυτής της μικροκομματικής στόχευσης να χρησιμοποιήσουν εργαλειακά μέχρι και την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα.

Όλοι είδαμε τι συνέβη και τι συμβαίνει με την υπόθεση της ονοματολογίας του κράτους των Σκοπίων. Προχώρησαν άρον-άρον σε μια επιζήμια για τα εθνικά μας θέματα συμφωνία που αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και μακεδονική  γλώσσα.

Και συμβαίνει το εξής τραγελαφικό: Στο υπουργικό συμβούλιο, Καμμένος και Κοτζιάς αλληλοκατηγορούνται για κακή χρήση – για να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερη κουβέντα – απόρρητων κονδυλίων, αποπέμπεται στην ουσία ο Υπουργός Εξωτερικών που έχει και την ευθύνη της συμφωνίας των Πρεσπών, και μένει στη θέση του ο Υπουργός Άμυνας που λέει ότι διαφωνεί, που μιλάει για αποστάτες στη Βουλή των Σκοπίων, που αποκαλεί Υπουργούς των ΑΝΕΛ που ο ίδιος διόρισε «μακεδονοκλάστες», δεν παίρνει μέτρα για τους Βουλευτές του που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία στην Ελληνική Βουλή, και λέει ότι αν έρθει στο Κοινοβούλιο θα την καταψηφίσει και θα ρίξει την κυβέρνηση. Ενώ όλοι γνωρίζουν πως αν δεν στήριζε αυτή την Κυβέρνηση τέτοια επιζήμια συμφωνία δεν θα υπήρχε.Είναι τέτοιας έκτασης το θέατρο του παραλόγου που πραγματικά, αν δεν διακυβεύονταν τόσο κρίσιμα εθνικά ζητήματα, το υλικό για επιθεωρήσεις θα ήταν ανεξάντλητο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε και τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας με το Μπαρμπαρός, έχουμε και τη χωρίς σοβαρή προετοιμασία εξαγγελία για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μόνο στο Ιόνιο.Σε μια απολύτως κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά θέματα έχουμε λοιπόν μια κυβέρνηση που το μόνο που την απασχολεί είναι να γαντζωθεί στην εξουσία.

Και αυτή την στάση βεβαίως δεν την βλέπουμε μόνο στην εξωτερική πολιτική. Την βλέπουμε και στην παιδεία, όπου από τον Τομέα του κόμματος βλέπω καθημερινά και σε βάθος τα προβλήματα που δημιουργούν με την πολιτική τους: Τη βλέπουμε στον αποκλεισμό άξιων στελεχών από τη διοίκηση της εκπαίδευσης και στις συνεντεύξεις παρωδία για την πριμοδότηση των «ημετέρων», το βλέπουμε στις απαράδεκτες μεδοθεύσεις με το πρόγραμμα διδασκαλίας που στόχο έχουν την ισοπέδωση προς τα κάτω και την αφαίρεση κάθε στοιχείου εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης από το σχολείο, το βλέπουμε από την κατάληψη των πανεπιστημίων από παρεμπόρους, από εμπόρους ναρκωτικών και μέλη του Ρουβίκωνα.

Τη βλέπουμε στο πεδίο της προστασίας του πολίτη. Το βλέπουμε βεβαίως και στο πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνητικοί τη δικαιοσύνη. Το βλέπουμε στις δηλώσεις του Πολάκη για φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, γιατί όπως είπε έτσι θα πάρουν την εξουσία πάλι.

Κλείνω υπογραμμίζοντας ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τόσο θρασύτερη θα είναι η κυβερνητική επίθεση στους θεσμούς, τόσο θρασύτερη θα είναι η επίδειξη της αριστεροσύνης τους στο κράτος, στην παιδεία, τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια των πολιτών, σε κάθε πεδίο δημόσιας δράσης.

Χρέος δικό μας είναι η ετοιμότητα και η επαγρύπνηση. Η υπενθύμιση σε όλους τους πολίτες – στους χώρους δουλειάς, στα καφενεία, στις πόλεις και τα χωριά – των καταστροφικών συνεπειών αυτών των σχεδόν 4 χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Των κινδύνων για την κοινωνία και την πατρίδα της συνέχισης αυτής της ανερμάτιστης και ανεύθυνης πολιτικής.

Και, πάνω απ’ όλα, της δικής μας συγκεκριμένης πολιτικής πρότασης:
-          Για την επαναφορά της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας.
-          Για την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των Ελλήνων με την ελάφρυνση των ασήκωτων βαρών της φορολογίας, των εισφορών, της γραφειοκρατίας.
-          Για τη δημιουργία νέων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας, ώστε πάνω απ’ όλα οι νέοι άνθρωποι του τόπου μας να βρουν την προοπτική που ζητούν και δικαιούνται.
-          Για την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την ανακούφιση από τις συνέπειες της κρίσης ιδίως εκείνων που επλήγησαν περισσότερο και πιο άδικα.
-          Για τη μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο τόπος μας προκειμένου να γίνουμε επιτέλους ένα κανονικό κράτος που υπάρχει και λειτουργεί υπέρ του πολίτη, και όχι το αντίστροφο.
-          Για την επιδίωξη της ποιότητας παντού αντί για τον συμβιβασμό με το λίγο με το μέτριο.
Όλοι το νιώθουμε πως μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία που οδηγεί στις εθνικές εκλογές, που οδηγεί στην αλλαγή σελίδας που χρειάζεται η πατρίδα μας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, σ’ αυτή τη νέα νίκη για τη μεγάλη, δημοκρατική, πατριωτική, φιλελεύθερη παράταξή μας, είμαι βέβαιος ότι η Αργολίδα για μια ακόμη φορά θα πρωτοστατήσει.

Αυτό που χρειάζεται είναι αυτοπεποίθηση, συστηματική δουλειά, ομοψυχία μπροστά στον μεγάλο στόχο. Είμαι βέβαιος ότι με τον αγώνα όλων μας, από τη θέση του και με τις δυνάμεις του ο καθένας και η καθεμιά, θα συμβάλλουμε καθοριστικά στη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα».