Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ


Γκολ, ασιατικό και funbetιές

Ομορφα έκλεισε η Τρίτη αλλά και η φάση των «16» γενικότερα στο ρώσικο Μουντιάλ, με την αγγλική πρόκριση στα πέναλτι. Τούτο το 10άρι βγήκε αλφαδιά, εννοείται πως τέτοια στοιχήματα είναι καθ
αρά εμπνεύσεις και ένστικτο. Δεν βγαίνουν πάντα. Δεν βγήκε, επί παραδείγματι, ούτε το γκολ του γιδι0ύ (Λουκάκου) με κεφαλιά, με τους Ιάπωνες, ούτε στο Σουηδία – Ελβετία το να σκοράρει ο Μπεργκ καίτοι είχε 3-4 μεγάλες φάσεις.
Απόψε βγαίνει ο πρώτος ημιτελικός, αύριο Σάββατο ο δεύτερος, τον φάγαμε πλάκα-πλάκα τον παπά ύστερα από 20 ημέρες. Μας έλειψε λίγο δύο ημέρες τώρα, η αλήθεια είναι.
Στήλη σήμερα και αύριο και Κυριακή μπας και δούμε τι χρώμα έχει η θάλασσα φέτος ή τη νέα μόδα των μπικίνι στην περιοχή…

Ουρουγουάη – Γαλλία στο Νίζνι Νόβγκοροντ με διαιτητή τον Νέστορ Πιτάνα, ο Αργεντινός είναι ίσως ο καλύτερος ρέφερι του Μουντιάλ και, κατ’ εμέ, φαβορί για τον τελικό πλέον (ψαχτείτε για πονταρίσματα…).
Άλλες τρεις φορές έπαιξαν σε τελική φάση Μουντιάλ και η Ουρουγουάη δεν έχασε: 2-1 το μακρινό 1966 αλλά τότε οι Γάλλοι δεν υπήρχαν ποδοσφαιρικά, 0-0 το 2002 στην Ιαπωνία με τον Τιερί Ανρί να αποβάλλεται νωρίς και ξανά 0-0, ξανά σε όμιλο, το 2010 στη Νότια Αφρική.
Σε προημιτελικά, η Ουρουγουάη έχει 80% ποσοστό πρόκρισης: πέντε φορές ήταν παρούσα στους «8», ο μόνος της αποκλεισμός ήταν το 1966 στην Αγγλία, με 4-0 από τη Δυτική Γερμανία στο «Χίλσμπορο» του Σέφιλντ όπου ο Αγγλος διαιτητής Φίνι έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Σνέλινγκερ μέσα στην περιοχή, έκτοτε οι Ουρουγουανοί αγρίεψαν και είδαν δύο παίκτες τους να παίρνουν την άγουσα προς τα αποδυτήρια (ο Τρότσε κλότσησε στο στομάχι τον Εμεριχ και ο Σίλβα κλάδεψε τον Χάλερ). Τελικό σκορ, 4-0…
H δε Γαλλία έχει, αντίστοιχα, 66,66% σε προκρίσεις από τα προημιτελικά, ήτοι 4/6 με αποκλεισμούς το 1938 με 3-1 από την Ιταλία στο Παρίσι και το 2014 από τη Γερμανία με 1-0 στο Ρίο.
Η Ουρουγουάη δεν θυμίζει την κλασική «σελέστε»: μόλις ένα γκολ παθητικό μεν (από την Πορτογαλία) αλλά σε ματς που δεν είχε ούτε 40% κατοχή, και μόλις μια κάρτα σε καρέ αγώνων. Ο Καβάνι δύσκολα θα αγωνιστεί, έπαιξαν κρυφτούλι τόσες ημέρες οι Ουραγουανοί (sic) με το θέμα, λογικά ο Στουάνι πάει δίπλα στον Σουάρες εκτός κι αν ο Οσκαρ Ταμπάρες το γυρίσει σε 4-1-4-1 για να παγιδεύσει τη μεσαία γραμμή της Γαλλίας.
Η οποία Γαλλία… Χμ. Ήταν τόσο καλή με την Αργεντινή στο 4-3 ή… βρήκε και έκανε, με τις επιδόσεις του Κιλιάν Εμπαπέ να θυμίζουν (θου, Κύριε…) Ρονάλντο στο Μουντιάλ του 1998; Μάλλον κάπου στη μέση είναι η αλήθεια, οι «μπλε» μετά το πρώτο γκολ οπισθοχώρησαν, δέχθηκαν δύο και έκαναν την ανατροπή ακριβώς επειδή έχουν τους παίκτες να απλώσουν το παιχνίδι, να δώσουν χώρους και να βρουν γκολ ενάντια σε αστεία άμυνα, όπως ήταν της Αργεντινής. Για σήμερα όμως λείπει του Ντιντιέ Ντεσάν ο τιμωρημένος Ματουιντί, ο Τολισό όσο έχει παίξει δεν ήταν καλός και ακούγεται είτε ο Λεμάρ είτε ο Φεκίρ για τη θέση. Ο,τι να’ ναι… Και πάλι όμως, η Γαλλία στο κέντρο υπερέχει ποιοτικά.
Βραζιλία – Βέλγιο στο Καζάν, με διαιτητή τον καλύτερο Ευρωπαίο της εποχής μας, τον Σέρβο Μίλοραντ Μάζιτς.
Το Καζάν είναι η την πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Ταταρστάν, 800 χλμ. δυτικά της Μόσχας και με ιδιαιτερότητα τη συνύπαρξη του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Πρόκειται για μια κυρίως μουσουλμανική περιοχή, που ενσωματώθηκε στην Ρωσία πριν από πέντε αιώνες από τον Ιβάν τον Τρομερό. Υπάρχει μια ορθόδοξη εκκλησία μπροστά από ένα τζαμί, ενδεικτικό της άρτιας συμβίωσης των δύο θρησκειών.
Το αθλητικό… τρομερό είναι βέβαια ότι στο Καζάν είπαν «αντίο» φέτος και η Γερμανία (εκεί έπαιξε με τη Νότια Κορέα) και η Αργεντινή (με τη Γαλλία). Φτου, σκόρδα και γριά μάγισσα.«Καριόκας» και «κόκκινοι διάβολοι» έπαιξαν ξανά σε Μουντιάλ το 2002, στους «16» στο Κόμπε της Ιαπωνίας, με τον Τζαμαϊκό ρέφερι Πίτερ Πρέντεργκαστ να ακυρώνει γκολ του Μαρκ Βίλμοτς ως επιθετικό φάουλ (δεν ήταν) και τους Ριβάλντο  στο 67’ και Ρονάλντο στο 87’ να χαρίσουν την πρόκριση με 2-0 στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Κόσμου του Λουίς Φελίπε Σκολάρι.
Στα δε προημιτελικά, η Βραζιλία έχει 66,66% ποσοστό προκρίσεων: 8/12, αλλά οι δύο αποκλεισμοί ήρθαν στα τελευταία τρία τουρνουά: το 2006 από τη Γαλλία (1-0) και το 2010 από την Ολλανδία (2-1 στο Πορτ Ελίζαμπεθ). Οι άλλες δύο ήταν το 1954 από την Ουγγαρία με 4-2 στη Βέρνη και το 1986 στα πέναλτι από τη Γαλλία (κ.α. 1-1), στη Γουαδαλαχάρα. Το δε Βέλγιο άλλες δύο φορές βρέθηκε στην οκτάδα: το 1986 απέκλεισε την Ισπανία με 5-4 στα πέναλτι (κ.α. 1-1) στην Πουέμπλα και το 2014 έχασε με 1-0 από την Αργεντινή στην Μπραζίλια.
Προφανώς και είναι σημαντική η απουσία του τιμωρημένου Κασεμίρο στη Βραζιλία, αντ’ αυτού μπαίνει ο Φερναντίνιο, δεν αλλάζει το 4-1-4-1 ο Τίτε, ούτε τον άσφαιρο Ζέσους από την κορυφή καθώς βλέπει ότι με την κίνησή του στην αντίπαλη περιοχή ανοίγει χώρους για Νεϊμάρ, Κοουτίνιο και τους συν αυτώ. Ο Τίτε είναι προπονητής, εμείς κρίνουμε, κι γω θέλω να δω τον Ρόμπι Φιρμίνο βασικό αλλά ας είναι… Το Βέλγιο θα παίξει εκ νέου με 3-4-3, παρά τις αλλαγές του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ που οδήγησαν στην επική ανατροπή με την Ιαπωνία, ο Φελαϊνί δεν θα βρεθεί βασικός, ίσως όμως ο Σαντλί παίξει αντί του Καράσκο που κάνει μέτριο Μουντιάλ.

Στοιχηματικά…
♦ η Γαλλία τιμάται από 2.00 έως 2.12, ανάλογα την εταιρεία. Προφανώς και υπερέχει σε φανέλα, ποιότητα κλπ. αλλά τούτα δεν παίζουν μπάλα, ως γνωστόν. Κάνουν μεν τη διαφορά αλλά ενίοτε ξεγελούν και, στην προκειμένη, η Γαλλία δεν με έχει πείσει τόσο φέτος. Κυρίως επειδή ο Γκριεζμάν δεν είναι σε καλό momentum, είναι όμως αυτός που εκτελεί τα στημένα (δύο γκολ, αμφότερα με πέναλτι έχει στο φετινό Μουντιάλ). Και πάλι, πολλά πληρώνει για any time (3.35 τον βρήκα), συν ότι τους αντίπαλους αμυντικούς… τους γνωρίζει. Από την Ατλέτικο. Έχει κι αυτό τη σημασία του.
Για γκολ, στράφηκα ξανά στο over 2 του ασιατικού, με επιστροφή πονταρίσματος σε ακριβώς δύο γκολ. Το… λογικό είναι το συμβατό εύρος τερμάτων, 2-3, σύμφωνοι. Ωστόσο στο φετινό Μουντιάλ έχουμε δει πολλά απρόβλεπτα. Νίκη της Ουρουγουάης στο 90λεπτο δεν βλέπω, στέκει ένα 2-0 για τη Γαλλία ή 1-1 και παράτα. Δεν έχουμε δει ακόμη βέβαια ματς στη Ρωσία να κρίνεται στην παράταση και όχι στα πέναλτι, μια ψιλή την έριξα, μη λήξει 0-0 και τον έχουμε πιει στα πρώτα bets, λίγο να καλυφθούμε…
♦ η νίκη της Βραζιλίας κινείται στο 2.10 με 2.20. Ίσως παραπάνω κι από όσο περίμενα, προτού τηράξω, που λέμε και στη μαγευτική Καρυά Αργολίδας, τις αποδόσεις. Η Βραζιλία, μετά το πρώτο 20-25λεπτο με το Μεξικό ήταν ίσως η καλύτερη φετινή, το Βέλγιο σκοράρει και με μισή ευκαιρία με τους παιχταράδες που έχει μεσοεπιθετικά ωστόσο δεν αποκλείω να δούμε τη «σελεσάο» να δίνει χώρους, να έχει λιγότερη κατοχή μπάλας και να χτυπάει στην κόντρα. Όλα να τα περιμένουμε φέτος… Άλλωστε, επί ημερών Τίτε, η Βραζιλία πρώτα κοιτά το μηδέν πίσω…Το 1.80 στο αμφίτερμα είναι λογικό ως τιμή αλλά γενικώς το ματς είναι… δυσανάγνωστο. Όσο εύκολα λήγει με ένα ή… κανένα γκολ, τόσο εύκολα μπορεί να δούμε φεστιβάλ τερμάτων. Σε πιο ειδικά, είναι (μόλις) στο 2.80 να υπάρξει πέναλτι στο 90λεπτο, μόνο 3.25 ο Φιρμίνο (λέτε, πάλι;), εντέλει στράφηκα σε… κουλά, ίσα ίσα για να βγει η βραδιά με λιγότερο κάπνισμα. Γκολ Κοουτίνιο με σουτ εκτός περιοχής στο 14.00 ή με φάουλ στο 15.00 (κράτησα το πρώτο), συν να προηγηθεί η «σελεσάο» και να λήξει ισόπαλο (χμ…).
⇒ στη σούμα πέντε παρολί, funbetιές στο Βραζιλία – Βέλγιο συν Γκριζμάν και παράταση στο Ουρουγουάη – Γαλλία, πρακτικά μόνο pick το ασιατικό over 2 στο ουρουγουανογαλλικό ματς.
Τα λέμε και στο γκρουπ, αν βγει κάνα live betting… Join, εδώ.
Νίκος Μποζιονέλος (FacebookTwitterGoogle+)