Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - Η μοναδική Δημόσια σχολή τυροκομίας της Πελοποννήσου

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΚ Επιδαύρου -  IEK Epidavrou.
Η τέχνη της Τυροκομίας του Δημόσιου ΙΕΚ Επιδαύρου
Η προσμονή της ωρίμανσης
Παρασκευάσαμε πικάντικη γραβιέρα από αιγοπρόβειο γάλα ενισχυμένη γευστικά με μπούκοβο. Ακολουθώντας με ακρίβεια τη διαδικασία της τυροκόμησης προσπαθήσαμε να αποδώσουμε την πλούσια αίσθηση γεύσης, που να είναι ταυτόχρονα και πολύπλοκη. Μέχρι στιγμής πρόκειται για ένα τυρί με άγνωστη γεύση! Δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμη, είναι σε περίοδο ωρίμανσης. Η παρέλευση της 5μηνης αναμονής θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και την περιμένουμε πως και πως! Σε κάθε δοκιμή, μετά από πολύμηνη καρτερία, η γευστική αντίληψή μας συνοδεύεται από τις μνήμες, το βίωμα της αρμονικής συνεργασίας και τις προσδοκίες του ισορροπημένου αποτελέσματος.
Η μοναδική Δημόσια σχολή τυροκομίας της Πελοποννήσου στο ΔΙΕΚ Επιδαύρου