Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού σε Κονιόρδου


Αποτέλεσμα εικόνας για Παρέμβαση Ανδριανού
Παρέμβαση Ανδριανού σε Κονιόρδου για τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούν τα κενά σε φύλακες αρχαιολογικών χώρων ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Κονιόρδου με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούν τα κενά σε φύλακες αρχαιολογικών χώρων ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και τελειώνει ο Απρίλιος δεν έχει προσληφθεί ακόμη ούτε ένας αρχαιοφύλακας, παρά τα σημαντικά υφιστάμενα κενά. Ερωτηματικά προκαλεί αυτή απουσία προγραμματισμού δεδομένου του ότι είναι γνωστές οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν.

Η συνθήκη αυτή υποχρεώνει τις Εφορίες Αρχαιοτήτων σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αργολίδας να εφαρμόζουν από την 1η Απριλίου διευρυμένο ωράριο με το υπάρχον προσωπικό, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, όταν μάλιστα αυτή η βαριά πολιτιστική κληρονομιά εκτός των άλλων δίνει στα κρατικά ταμεία σημαντικότατα έσοδα από τα εισιτήρια των εκατομμυρίων επισκεπτών.

Άλλωστε, η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού προσφέρει θέσεις εργασίας σε μια περίοδο μεγάλης ανεργίας.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.      Γιατί δεν έγιναν εγκαίρως οι προσλήψεις προσωπικού όταν είναι γνωστές οι ανάγκες σε ετήσια βάση και σε συγκεκριμένες περιόδους.
2.      Με ποιες άμεσες ενέργειες θα καλυφθούν τα κενά σε αρχαιοφύλακες”.