Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Συνάδελφοι, 
μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου, αποφασίσαμε να μη μείνουμε, ούτε αυτή τη φορά, θεατές μπροστά στη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που σφίγγει τη θηλιά. 
Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στην υφαρπαγή του μόχθου μας, του μόχθου του λαού από τις τράπεζες με κατασχέσεις και  πλειστηριασμούς.

1Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ   21   ΦΛΕΒΑΡΗ - ΕΦΟΡΙΑ ΆΡΓΟΥΣ - 10:00 Π.Μ.,
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΗ,
ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ.

Για να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο και να χάσουμε τα σπίτια μας, τους κόπους μιας ζωής. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη.
Μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφα
ρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες -  για το 2018 θα βγουν στο σφυρί 130.000 ακίνητα, μεταξύ των οποίων και σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην υπερχρέωση προς τις ακινήτων.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Όλα αυτά συνδυάζονται με τα περιφερειακά «αναπτυξιακά συνέδρια» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε όλη τη Ελλάδα, ενταγμένα στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για “Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση”.  Αυτό το διάστημα θα γίνει και στη  Τρίπολη.  Θα αφορά  τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ενέργειας, τους tour operators, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλοεξαγωγείς αγροτικών - κτηνοτροφικών προϊόντων, τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θα επιδοτηθούν με ζεστό χρήμα και θα εξασφαλίσουν φορολογική ασυλία. Γι’ αυτό θα συνωστιστούν όλοι τους σ’ αυτή τη φιέστα για να προλάβουν να χειροκροτήσουν... 
Το «αναπτυξιακό συνέδριο» γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την ανάπτυξη που τη βαφτίζουν και “δίκαιη” θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, θα έχουμε δουλειά. Είναι τεράστιο ψέμα ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα φέρει αύξηση μισθών, βελτίωση της ζωής μας.
 Όρος για αυτήν, είναι η ένταση της εκμετάλλευσης, η σφαγή δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει “από την καλή καρδιά του” για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Αλλά για να γίνουν “ανταγωνιστικές” οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από αυτή την "ανάπτυξη" και πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
- για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για αυξήσεις. 
- για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επέβαλαν μισθούς πείνας των 586 ευρώ, για επαναφορά της καθολικής ισχύος και υποχρεωτικότητας, επαναφορά των κλαδικών Συμβάσεων για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. 
- για κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά.
- για προστασία της λαϊκής κατοικίας.

ΠΟΥΛΜΑΝ  ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ    27/2   ΑΠΟ:       ΝΑΥΠΛΙΟ (ΔΕΗ) ΣΤΙΣ 16.15  --  ΆΡΓΟΣ  (ΟΣΕ) ΣΤΙΣ 16.45

ΕΚ ΤΟΥ  Δ.Σ.