Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΙΜΗΣΑΝ ...? ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ...

-Που  είναι  η  αντίδραση  της  τοπικής  κοινωνίας ?
εδομένη η  περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην περιοχή
-Θα  βγει  μέσω ΤΑΙΠΕΔ  προς πώληση  το ΚΕΜΧ (αφού  πρώτα μας  πετάξουν ένα  κόκαλο...) ?
-Θήβα, Λάρισα,Λαμία,Θεσσαλονίκη  γιατί  επιλέχτηκαν ως σημεία  υποδοχής  και  κανένα  στην  Πελ/σο  ?

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΜΧ
Οριστικό λουκέτο στην συντριπτική πλειοψηφία των Κέντρων Εκπαίδευσης, ειδικά στην Πελοπόννησο, μπαίνει με την ανακοίνωση της πρόσκλησης κατάταξης των στρατιωτών για την 2018 Β' ΕΣΣΟ.

Ακόμα δεν ξεκαθαριστεί εάν τα στρατόπεδα αυτά θα βγουν προς πώληση μέσω του "χακί ΤΑIΠΕΔ", ή εάν κάποια από αυτά θα αξιοποιηθούν. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις στην Βουλή γι αυτό το θέμα, όπως δεν έδινε σαφείς απαντήσεις για το λουκέτο μέχρι αυτό να ανακοινωθεί.

Μάλιστα, κάποιοι επιχειρούσαν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο, κλείνοντας πονηρά το μάτι στους κατοίκους και λέγοντας ότι το Κέντρο θα χρησιμοποιηθεί για ΣΠΕΝ...

Είναι δεδομένη η  περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των περιοχών που μέχρι τώρα φιλοξενούσαν τα υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, τα οποία μεταξύ άλλων διέθεταν τα κατάλληλα μέσα για την υποδοχή και εκπαίδευση των νέων οπλιτών.
Έχουν ληφθεί υπ’ όψη οι σοβαρές επιπτώσεις που επιφέρουν οι αλλαγές αυτές στις τοπικές οικονομίες της Σπάρτης, της Καλαμάτας, της Τρίπολης και του Ναυπλίου, οι οποίες μέχρι τώρα φιλοξενούσαν τα καταργούμενα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, που μεταξύ άλλων διέθεταν βαθιά θεσμική μνήμη και εξειδικευμένες εγκαταστάσεις για την υποδοχή και εκπαίδευση των νέων οπλιτών;


Κ.Κ.