Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ο Δήμος Επιδαύρου τίμησε με ιδιαίτερη επισημότητα την επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης στην Πιάδα

Ο Δήμος Επιδαύρου τίμησε με ιδιαίτερη επισημότητα την επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης στην Πιάδα
 Ο Δήμος Επιδαύρου στις 14 Ιανουαρίου 2018 τίμησε με ιδιαίτερη επισημότητα την επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευ
σης στην Πιάδα.
Στην τελετή παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Των Ελλήνων κ. Κρεμαστινός, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο τέως Γενικός Γραμματέας της Βουλής Των Ελλήνων κ. Παπαϊωάννου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, οι Βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Γκιόλας και Ανδριανός, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Φεστιβάλ κ. Κακουδάκη, η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Ζώνιου.
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων ήταν η Βουλή Των Ελλήνων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος στον χαιρετισμό του είπε:

“Διαβάζοντας με ιδιαίτερη προσοχή από τα Αρχεία της ελληνικής παλιγγενεσίας τα πρακτικά της Α΄ Εθνοσυνέλευσης, στάθηκα στη φράση του αντιπροέδρου του Εκτελεστικού: 
«ο Έλλην παίγνιον δεν γίνεται!»

Πράγματι η Ελλάδα βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορικής της πορείας.

Αν τώρα απεμπολήσουμε τα ιδεώδη και τις ηθικές αξίες με τις οποίες ανατραφήκαμε, αν τώρα κλονιστεί η εθνική μας υπόσταση και υπερηφάνεια, αν τώρα προσφέρουμε σαθρή συνεργασία σε όλους εκείνους που μας υποβλέπουν και απειλούν τα εθνικά μας δίκαια, η καταστροφή είναι δεδομένη.
Η εθνική και πολιτιστική μας ισοπέδωση θα είναι η νέα πραγματικότητα για την οποία θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε στις ερχόμενες γενιές και κυρίως στην κρίση της ιστορίας.

Οφείλουμε ως Έλληνες στο όνομα της Ορθοδοξίας, της Πατρίδας και των Ιερών Συμβόλων μας, να παλεύουμε για ένα κράτος ελεύθερο και δίκαιο που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών.

Οφείλουμε όλοι, ως αληθινοί πατριώτες , να είμαστε ενωμένοι και να προστατεύουμε την εθνική μας ύπαρξη και ανεξαρτησία. 
Δεν μας έχει δώσει κανείς το δικαίωμα να ευτελίζουμε τις αξίες τις οποίες τιμάμε σήμερα, και να αφομοιωνόμαστε με ιδέες και συμφέροντα που δεν είναι ελληνισμός.

Το πνεύμα της Επανάστασης δεν συμβιβάζεται με πολιτικές υποτέλειας, αντίθετα μας επιφορτίζει με μεγαλύτερη ευθύνη, απέναντι στο ιστορικό μας παρελθόν αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας, να σταθούμε άξιοι της ελευθερίας στην ουσίας της, και να έχουμε ισχυρή γνώμη και φωνή απέναντι σ΄ εκείνους που μας θέλουν σιωπηλούς.

Το πνεύμα της Επανάστασης οφείλουμε να το διατηρήσουμε ζωντανό γιατί από αυτό εξαρτάται το μέλλον της ύπαρξης μας.”

Ο Δήμαρχος
Κωνσταντίνος Γκάτζιος