Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Γιάννης Ανδριανός - ομιλία του στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου του κόμματος


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου του κόμματος, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αγαπητοί σύνεδροι, θέλω πρώτα απ' όλα να σας ευχαριστήσω για τους κοινούς αγώνες που δίνουμε για την πατρίδα και τη κοινωνία μας μέσα από τη μεγάλη δημοκρατική και φιλελεύθερη παράταξή μας.

Και να προσυπογράψω κι απ' αυτό εδώ το βήμα την απόφαση του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη μια από τις ενότητες του συνεδρίου να αφορά τη νέα γενιά του τόπου μας και τα ζητήματα που την απασχολούν, ιδιαίτερα σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία της κρίσης.

Το περιεχόμενο, το νόημα και ο συμβολισμός αυτής της απόφασης ενισχύονται ακόμη περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι για να έρθουμε σ' αυτόν το χώρο του Συνεδρίου, οι περισσότεροι περάσαμε μπροστά από το διεθνές αεροδρόμιο, το κατ' εξοχήν σημείο αναφοράς των χιλιάδων νέων Ελληνίδων και νέων Ελλήνων που αναγκάστηκαν τα τελευταία αυτά χρόνια να φύγουν από την Ελλάδα για να αναζητήσουν τη μοίρα τους σε χώρες που τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν πιο αποτελεσματικά τις γνώσεις, τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους.

Όπως επίσης εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι νέοι άνθρωποι που μένουν με πείσμα στην Ελλάδα και αγωνίζονται καθημερινά με την ανεργία, την υποαπασχόληση, την έλλειψη προοπτικής, την αναξιοκρατία και τις ανερμάτιστες πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης που καταπνίγουν τις δημιουργικές προσπάθειες.

Αυτή πρέπει να είναι για μας η μεγαλύτερη πρόκληση: να εξασφαλίσουμε δουλειές, πραγματικές και καλοπληρωμένες για τους νέους της πατρίδας μας. Δουλειές που θα έρθουν πρωτίστως μέσα από τη δυναμική ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, που σήμερα στενάζει από την υπερφορολόγηση και την ξεκάθαρη ιδεολογική έχθρα της σημερινής κυβέρνησης.Δουλειές, προκοπή και αξιοπρέπεια – στην πράξη και όχι στα λόγια -για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Εμείς, σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν χαιρόμαστε για την συντριπτική επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, για τη γενιά των 360 ευρώ, για τη μαύρη και αδήλωτη εργασία, για τη μετατροπή των νέων ανθρώπων σε εξαρτημένους από την κρατική φιλανθρωπία.

Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί και πρέπει να κρατά εδώ τους νέους ανθρώπους, αλλά και ότι είναι εφικτό, με το σωστό μείγμα πολιτικής, η πατρίδα μας να γίνει πόλος έλξης και προορισμός καριέραςγια νέους επιστήμονες.

Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος πυλώνας της πολιτικής μας για τους νέους ανθρώπους: Η δέσμευση ότι μέσα από τη μείωση των φόρων και των επιβαρύνσεων, μέσα από τον εξορθολογισμό του κράτους, μέσα από ουσιαστικά κίνητρα και την αποκατάσταση της σταθερότητας και της αξιοπιστίας της χώρας μας, θα έρθουν νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν δουλειές και προοπτική .

Και ο δεύτερος πυλώνας είναι βεβαίως η παιδεία – μια πολιτική για την παιδεία διαμετρικά αντίθετη από τους ιδεοληπτικούς πειραματισμούς της σημερινής κυβέρνησης.

Είμαστε ξεκάθαροι: η ισοπέδωση προς τα κάτω που επιχειρεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την περαιτέρω φτωχοποίηση της χώρας και την ακόμη μεγαλύτερη ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Εμείς πιστεύουμε στην ποιότητα για όλους,στην άμιλλα και την αξιολόγηση στην ενθάρρυνση της καινοτομίας στην επιβράβευση της καλής δουλειάς και του θετικού αποτελέσματος, στην μεγαλύτερη αυτονομία των εκπαιδευτικών κοινοτήτων, στην ουσιαστική ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ώστε από λύση ανάγκης να γίνει συνειδητή επιλογή καριέρας. Πιστεύουμε κι εδώ ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει κέντρο παιδείας με διεθνή ακτινοβολία. Το βλέπουμε να το έχει πετύχει η Κύπρος. Μπορούμε λοιπόν και πρέπει να το πετύχουμε κι εμείς. Από χώρα εξαγωγής φοιτητών, να γίνουμε χώρα υποδοχής της γνώσης, της έρευνας, της εξειδίκευσης. Το οφείλουμε τόσο στους νέους ανθρώπους, όσο και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που επενδύει πόρους για τη μόρφωση των παιδιών μας, αλλά στη συνέχεια εξωθεί λόγω των λάθος πολιτικών που εφαρμόζονται πολλά απ' αυτά να αξιοποιήσουν αυτά τα εφόδια αλλού.

Φίλες και φίλοι,

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Η παράταξή μας, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, των μεγάλων εθνικών επιλογών, της αλήθειας και της υπευθυνότητας γρήγορα θα κληθεί να αναλάβει το τιμόνι της χώρας. Σύντομα, με τον αγώνα όλων μας, κάθε στελέχους από κάθε γωνιά της χώρας και θέση ευθύνης, η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση του Πρωθυπουργού. Και τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι - και είμαστε έτοιμοι - να εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα το πρόγραμμα της ανάταξης και των μεταρρυθμίσεων, της επούλωσης των πληγών της κρίσης, το πρόγραμμα της απελευθέρωσηςτων δημιουργικών δυνάμεων της χώρας. Το πρόγραμμα που θα δώσει ελπίδα και προοπτική πρώτα απ' όλα στους νέους Έλληνες και τις νέες Ελληνίδες.

Φίλες και φίλοι,

Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλη: να πείσουμε όσο γίνεται περισσότερους Έλληνες να συστρατευθούν μαζί μας.Να φέρουμε ξανά κοντά μας όσους απομακρύνθηκαν σε κάποια στιγμή από την παράταξή μας.Να απευθυνθούμε σε ανθρώπους που έχοντας δει τα αποτελέσματα της σημερινής κυβέρνησης είναι πλέον ανοιχτοί στις ιδέες και τις προτάσεις μας.Να μιλήσουμε με επιχειρήματα απέναντι στις κραυγές και το λαϊκισμό.

Τώρα είναι η ώρα της κοινής προσπάθειας.Η ώρα της ενότητας για το καλό της πατρίδας και της κοινωνία μας.Η Νέα Δημοκρατία, η δύναμη της ευθύνης, σύντομα θα κληθεί να βγάλει ξανά τα κάστανα από τη φωτιά, να διασφαλίσει τη θετική προοπτική της χώρας για τις δεκαετίες που έρχονται. Και μπροστά σ' αυτή την πρόκληση, όπως αρμόζει στις αρχές, τις αξίες και την ιστορία της παράταξής μας, απαντάμε ενωμένοι με βούληση και αποφασιστικότητα. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα - γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».